ensonhaber.com

Süper Lig’in 36. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından İkinci Başkanı Metin Öztürk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Futbolun adaleti için de mücadele ediyoruz"

Hedeflerini rekorları kıra kıra devam ettirdiklerine değinerek sözlerine başlayan Öztürk, şu şekilde konuştu:

Hedefimiz 105 puan. 105 puanı sadece şampiyonluk için söylemiyoruz. Şampiyonluğu garantileseydik de hedefimiz 105 puandı. Biz sadece şampiyonluk için yarışmıyoruz. Futbolun adaleti için de mücadele ediyoruz. Bu yüzden de Fenerbahçe ve Konyaspor maçını da kazanmayı planlıyoruz. Başkan Dursun Özbek ile biz 2 yıl üst üste şampiyonluk hedeflemiştik. Aynı yolda gidiyoruz. 25 Mayıs'ta Dursun Başkanımız seçilirse biz 5. yıldıza doğru devam edeceğiz. Az da olsa bugün hakem hataları oldu. 2. golden önce Mertens'e yapılan faul atlandı. Olabilir. Kötü niyet olmadıkça sorun yok. Ligin aşağı tarafları da yangın yeri. Bu yüzden biz son maça kadar savaşacağız.

"Fenerbahçe maçında atmosfer çok iyi olacak"

Önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe maçına ilişkin de düşüncülerini aktaran Metin Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

Başından beri Okan Hocamız ve futbolcu kardeşlerimiz bu işe inandı. Fenerbahçe maçında atmosfer çok iyi olacak. Arzumuz kazanmak ama futbolda ne kadar iddialı konuşursanız konuşun, maç bitmeden sonuç belli olmuyor. O yüzden rakibe saygı duyacağız ve 90 dakikayı tamamlayacağız. Bizim için yarıştığımız diğer 19 takımın hakkını korumak da önemli.

"Okan Buruk’a ve oyunculara güveniyoruz"

Ligde son 2 maçı da kazanmak için Teknik Direktör Okan Buruk ve futbolcu kadrosuna güven duyduklarını söyleyen Öztürk, şunları dedi:

Biz şu an keyifli bir maç seyrettik. Küme düşecek bir takımla şampiyonluğa giden takım dişe diş mücadele etti. Futbolun güzelliği bu. Hiçbir şey kolay değil. Önümüzde iki tane zor 90 dakika bizi bekliyor. Okan Buruk'a ve oyunculara güveniyoruz.