AA ile TRT'nin arasında ipleri koparan fotoğraf

Anadolu Ajansı'nın (AA) çektiği bu fotoğraf, AA ile TRT'nin arasını açtı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
AA ile TRT'nin arasında ipleri koparan fotoğraf
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in İçişleri Bakanı Atalay ve Adalet Bakanı Ergin'le diz çökmüş halde sohbet ederken çekilen fotoğrafı, ajansın sözleşmesini iptal ettirdi.

İPLERİ KOPARAN FOTOĞRAF

TRT ile AA arasında geçen günlerde AA'nın 1 Şubat'ta Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Erdal Tercan'ın and içme töreninde çektiği ve servis ettiği bir fotoğraf yüzünden ipler koptu.

BİZE FOTOĞRAF SERVİSİ YAPMAYIN

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in iki bakanın önünde diz çökerek sohbet ettiği andaki fotoğrafının gazetelerde yayımlanması TRT ile fotoğrafı servis eden Anadolu Ajansı'nı (AA) karşı karşıya getirdi. TRT yetkilileri AA yönetimine "Bugünden itibaren bize haber, fotoğraf servisi yapmayın" dedi.

GÖRÜNTÜ KULLANILMAYACAK

TRT Haber Merkezi çalışanlarına da "Anadolu Ajansı ile sözleşme sona ermiştir. Bundan sonra hiçbir şekilde haber ve görüntüleri kullanılmayacaktır. Arşivden kullanılması gerektiğinde logosu kapatılarak verilecektir" denildi.

AA İLE SÖZLEŞME YENİLENMEDİ

TRT yetkililerinin AA yöneticilerine "haber ve fotoğraf geçmeyin" uyarısına rağmen AA yönetimi "sözleşmemiz devam ediyor" gerekçesini gösterip servisini sürdürdü. Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi de, sorunu aşabilmek için önceki gün yetkililerle görüştü ve sözleşmenin yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi