Şehit yakınlarına 94 bin liralık faizsiz konut kredisi

e

FETÖ darbe girişimine karşı mücadelede şehit düşenlerin yakınları ile gazi olanlara en düşük 3 bin 203 lira aylık bağlanacak ve 94 bin liralık faizsiz konut kredisi imkanı sunulacak.

DUYURU YAPILDI

SGK’nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, darbe girişiminde hayatını kaybeden veya malul hale gelen sivil vatandaşların, kendilerine veya hak sahiplerine aylık bağlanacak.

Aylık işlemlerinde, ilgililerin mevcut öğrenim durumları esas alınacak ancak terör eylemlerine maruz kalan erbaş ve erler gibi yüksek derece ve kademe üzerinden hesaplanacak. Bu çerçevede, bağlanacak en düşük aylık tutarı 3 bin 203 lira olması planlanıyor.

94 BİN LİRA FAİZSİZ KONUT KREDİSİ

Başkasının yardımı bulunmadan yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olan gazilere, asgari ücretin net tutarının iki katı (2 bin 354.92) aylık bakım ücreti ödenecek. Milliyet'in haberine göre, şehit düşenlerin yakınları ile gazi olanlara, 2016 itibarıyla 94 bin lira tutarında faizsiz konut kredisinden yararlanma imkanına sahip olacak.

Şehit ve gazilerin çocuklarına ilköğrenimde bin 398 lira, lisede 2 bin 98 lira, yükseköğrenimde ise 2 bin 797 lira tutarında yılda bir defa eğitim-öğretim yardımı ödenecek. Ayrıca maluliyet derecelerine göre 2017 yılında ek ödeme yapılacak.

Şehit ve gazilerin kendileri ile hak sahipleri, yurt içinde toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat hakkından yararlanabilecek. Şehit olanların yakınları ile gazilerin bu haklardan yararlanabilmeleri için valiliklere başvurması gerekecek.