Erdoğan ve Başbuğ sınırda

Artan terör saldırıları sonrası şehit sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak 11 askerin şehit edilmesinin ardından hükümet adeta askeri törenin düzenlendiği Van'a çıkarma yaptı. Törende sert açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, 'Vatan bizim namusumuzdur. Terör odakları döktükleri kanda boğulacaklardır' diye konuştu.

SONDAKİKA: Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı ve 5 bakan Şemdinli'de Tekeli taburunda

DEVLET SINIRDA
Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kuvvet komutanları,İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı Mit Müsteşarı ve Kamu Düzeni ve Güvenliği müsteşarı ile birlikte 5 helikopterler sınıra hareket etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde önceki gün meydana gelen çatışmanın ardında 9 askerin çatışma bölgesinde 2 askerin ise mayına basarak yaşamını yitirmesi ve 16 askerinde yaralanmasından sonra, Van'da düzenlenen cenaze törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ilker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Mit Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ve kuvvet komutanları helikopterle Şemdinli'ye geldiler.

Çok sayıda helikopterle bölgeye geldiler
Saat 13.00 sularında 12- 13 helikopter eşliğinde Şemdinli'deki Tekeli Taburu'na geçen Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler taburda incelemelerde bulundu.

Devletin zirvesinin taburdaki incelemeleri sürerken hem havadan hem karadan yoğun güvenlik önlemi alındı. Skorski ve kobra tipi helikopterler havdan keşif yaparken, özel hareket timleri ve bordo bereli askerler ise tabur çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekilerin çatışmanın yaşandığı Gediktepe mevkiine geçip incelemelerde bulundukları belirtildi.