Erdoğan'ın Van'da inceleme sonrası açıklaması

Erdoğan'ın Van'da inceleme sonrası açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7.2 büyüklüğündeki depremle sarsılan Van'da yaptığı incelemelerin ardından basın açıklamasında bulundu.

İşte Başbakan'ın açıklamaları:

ERDOĞAN: 138 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şu an itibariyle Van merkezde 93, Erciş'te 45 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Erciş merkezde 53 tane yıkık bina var. Burayla ilgili şu an ölü saysı 45 olarak belirlendi. Enkaz altında ne kadar var onu bilmiyoruz. Çalışmalar tüm gece boyunca ve yarın da tabi netice alıncaya kadar devam edecek. İçişleri Bakanımız İdris Bey'de kriz masasını yönetiyor. Van vekillerimiz de çalışmalarını yürütüyor.

Erdoğan'ın Van ziyaretinden ilk görüntüler...

Kriz masasını yürütmek üzere Beşir Atalay ve Erdoğan Bayraktar yarın burada olacaklar. Diğer iki Van vekilim de buradalar. Bizler zaten kabinemizin çekirdeği buradaydı. 6 bakanımız hep birlikte geldik burayı ziyaret ettik. Kış çadırları olsun, konteynerler olsun sahada kurmak üzere, bazı yerlerde çadır kentler kurmak üzere çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Evlerinde ağır hasarı olan vatandaşlarımızın, evlerine kesinlikle girmemeleri gerekir. Bu kış tesirinden kurtarmak için birçok yerimizde mevlana evleri, kış çadırları, konteynırlar kuruluyor. En uygun şekilde vatadaşları yerleştireceğiz.

Erdoğan Van'da incelemelerde bulundu...

Dünya ülkelerinden arayanlar var. Gürcistan, İsrail, NATO, AB, İngiltere gibi ülker yardım mesajlarını iletti. Dışişleri Bakanlığımız bunun için de bir masa oluşturdu. Gerek kalırsa irtibata geçeceğiz. Kendilerine gerek şahsım adıma gerekse milletim adıma teşekkür ediyorum.