Gülben Ergen Kimdir

Gülben Ergen Kimdir

Türk pop müzik şarkıcısı, eski manken ve sunucu Gülben Ergen, 1972 yılında İstanbul, Erenköy'de dünyaya geldi. 3 çocuk annesi olan Gülben Ergen, sanat kariyerine oyunculukla başlamıştır.

EN İYİ KADIN OYUNCU SEÇİLDİ

Ardından müzik piyasasına adım atan Gülben Ergen, kariyerine ise assolist olarak başlamıştır. 2001 yılında, Dadı dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile geniş kitlelere adını duyurmuştur. Bu dizide canlandırdığı karakter ve oyunculuğu ile Altın Kelebek Ödülleri'nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır. 2002 yılında Sade ve Sadece albümünün çıkış şarkısı “Abayı Yaktım” ile müzikal başarısını arttırmış ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde “Yılın Bestesi” ödülünü almıştır. 2004 yılında, Uçacaksın albümü ile büyük bir başarı yakalayan Ergen albümün 600.000 satış rakamına ulaşması üzerine MÜ-YAP'tan diamond ödülünü almıştır. Bu albümden sonraki yıllarda çıkardığı tüm albümleri MÜ-YAP'tan ödül almayı başarmıştır.

Sosyal Sorumluluk Projesi Çocuklar Gülsün Diye Derneği; 2010 yılında Sanatçı Gülben Ergen öncülüğünde başlatılan 'Çocuklar Gülsün Diye' kampanyasının devamı olarak kuruldu. Sanatçı Gülben Ergen'in başkanlığını, Araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Neler yapıldı?

Şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zolguldak,Van, Sivas,Çanakkale,Kars ve Trabzon'da olmak üzere toplam 11 anaokulu inşaatı tamamlaıp, içlerini çağdaş bir eğitim için gereken tüm materyallerle donatarak Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edildi.

Gülben Ergen, Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 22. anaokulunun açılışını Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirdi.

Gülben Ergen'in 15 yaşındaki hali İZLE

Gülben Ergen Kimdir

3 ÇOCUĞU VAR

2009 yılında “Giden Günlerim Oldu” şarkısı ile Resmi Türkiye listesinde yılın en uzun süre zirvede yer alan kadın sanatçısı olma başarısını elde eden Gülben Ergen tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'la evlenmiş, ancak evliliklerini noktalama kararı almıştır. Çiftin bu evlilikten Ares, Güney ve Atlas isimli 3 erkek çocukları bulunmaktadır.

Gülben Ergen'in, şu sıralar aşk yaşadığı konuşulan Show TV Haber Daire Başkanı Erhan Çelik ile yakında evleneceği iddia ediliyor.