Başbakan: FETÖ küresel bir tehdittir

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'u Çankaya Köşkü'nde konuk etti.

Başbakan Binali Yıldırım, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan: FETÖ küresel bir tehdittir

Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

"Aradan geçen zaman içerisinde gerçekler ortaya çıkınca, dostlarımızın bizzat ziyaretleri ve darbeden geriye kalan görüntüler görüldükten sonra bu örgütün ülkemiz için ne kadar büyük bir tehdit olduğu anlaşılmış olduğunu görüyorum.

60 yıl geride kaldıktan sonra bundan sonraki yol haritasını Türk milleti görmek istiyor.

FETÖ, PKK, PYD, YPG..

Türkiye, terörün her türlüsüyle amansız bir mücadele vermektedir. PKK, PYD, YPG, FETÖ..

"AÇIK VE SEÇİK BİR KEZ DAHA SÖYLEDİK Kİ.."

Açık ve seçik AB'ye, Sayın Schulz'a da bir kez daha söyledik ki bugünkü içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı biz burada Terörle Mücadele Yasası'nda bir iyileştirme yapamayız. Bu bizim ölüm kalım meselemiz. Bu, Türkiye'nin güvenliği meselesi, aynı zamanda Avrupa'nın da terörle mücadelesi için olması gereken bir konu. Bunu bir kenara bırakırsak, diğer bütün konuların çözüme kavuşturulmasında bir sorun görmüyoruz.

Başbakan: FETÖ küresel bir tehdittir

"AP BAŞKANI'NA BUNU ANLATTIM"

FETÖ kapalı ve sinsi bir örgüt, AP Başkanı'na bunu anlattım. FETÖ küresel bir tehdittir.

15 Temmuz'da alçakça bir darbe girişimi bertaraf edilmiş ve Türkiye'nin geleceği kurtarılmıştır. Bundan böyle AB ile konularımızı aracısız görüşeceğiz.

TUTUKLANAN FETÖ'CÜ GAZETECİLER

FETÖ terör örgütü hayatın bütün alanlarına sızmış durumunda. Çok geniş bir varlığı var. Bu gazetecilerin içeri alındığı özgürlükleri kısıtlandığı konusunda tenkitler duruyoruz. Hiçbir gazeteci terör örgütünün faaliyetlerine iştirak etmez. Bizdekilerin durumu farklı. Gazetecilik kartını alıyor, FETÖ terör örgütüne destek oluyor. Gazetecilik ayrı saygın bir iştir."