Cengiz Alğan'dan 15 Temmuz yazısı
ensonhaber.com

Cengiz Alğan, Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Serbestiyet.com'da yazan Alğan, "15 Temmuz: Türk solunun cenaze töreni" başlıklı yazısında, 15 Temmuz'da Türk solunun nasıl bir tavır sergilediğini analiz etti.

Cengiz Alğan'ın yazısından bir kısım;

"Türkiye'de sol, bir devrime öncülük etme hayaliyle yaşadı. Örgütler kuruldu, ittifaklar yapıldı, çatışmalar yaşandı. Okullarda, fabrikalarda, sendikalarda, mahallelerde örgütlenme çalışmaları yapıldı. Sayısız gazete, dergi, broşür, bildiri çıkarıldı, dağıtıldı. Milyon kez basın açıklamaları, mitingler, yürüyüşler düzenlendi. Silahlananlar oldu, devletle ve birbirleriyle çatıştılar. Hapislere düşüldü, işkencelerden, infazlardan geçildi. Şiirler, romanlar, öyküler, marşlar, şarkılar yazıldı, filmler çekildi. Bunların hepsi de “o büyük güne” hazırlık içindi. Kalabalıkların “doğrulacağı” devrim gününe…

Cengiz Alğan'dan 15 Temmuz yazısı

15 TEMMUZ'DA SOL NE YAPTI

Ve 15 Temmuz’da “o büyük gün” geldi çattı. Savaş uçakları, ağır silahlı helikopterler, tanklar, savaş gemileri, zırhlı araçlarla, halk düşmanı darbeciler halka ölüm kusmaya başladı. Peki, bütün bir ömrü “alnında yıldızlı bereler”, mavzerler, Keleşler, Che’ler, Mahir’ler, Deniz’ler, gerillalar, işçi sınıfı ve devrimler edebiyatıyla tüketmiş sol ne yaptı? HİÇ! Evet, hiçbir şey yapmadı. Gözüne fener tutulmuş tavşan gibi kalakaldı. Paralize oldu.

KAKARA KİKİRİ YAPTILAR

15 Temmuz başarısız darbe girişimi, gözlerimizin önünde bir halk devrimine dönüşürken çekirdek çitleyip sosyal medyada kakara kikiri yaptılar.

ZATEN HİÇBİR ZAMAN KURAMADIKLARI BAĞ, SONSUZA KADAR KOPTU

Geniş halk yığınlarıyla zaten hiçbir zaman kuramadıkları bağ, böylece 15 Temmuz’da sonsuza kadar koptu. Toplumla aralarındaki zaten çok açık olan mesafe artık kapatılması olanaksız bir uçuruma dönüştü.

GERÇEK DEVRİMCİLERİN DESTANI KARŞISINDA TARİHE GÖMÜLDÜLER

Üstelik Gezi ile elde ettiklerini sandıkları prestij de uçup gitti. Boyner’le pankart açıp, polis su sıkınca Koç’un oteline kaçan gardrop devrimcileri, 250 devrim şehidi, 2.200 yaralı vermek pahasına, çıplak elle tank durduran gerçek devrimcilerin destanı karşısında tarihe gömüldüler."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN