Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan'da
Detay Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif tarafından resmi törenle karşılandı. Başbakanlık binasında Türk ve Pakistan bayrakları önünde tokalaşarak gazetecilere poz veren Erdoğan ve Şerif, daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

PAKİSTANLI GAZETECİLERİ ELEŞTİRDİ

Görüşme sonrası yapılan ortak basın açıklamasında Pakistanlı bazı gazetecilerin köşesinde FETÖ hakkında yazdığı ifadeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabul edilemez. Okuyunca üzüntü duydum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistanlı gazetecileri eleştirdi VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

"PAKİSTAN 15 TEMMUZ'DA YANIMIZDA OLDUĞUNU ÇOK İYİ GÖSTERMİŞTİR"

"Pakistan ile ilişkilerimiz başbakanlığım döneminden bu yana 14 yıldır artarak devam ederek gelişmektedir. Başbakanlığım döneminde başlattığımız Türkiye, Afganistan, Pakistan 3'lü zirvesi bu nedenle çok önemlidir. Tıpki İstiklal harbimizde olduğu gibi, 15 Temmuz darbe girişimi akabinde de milletimizin kara gün dostu olduğunu Pakistan çok iyi göstermiştir. Darbe teşebbüsünün hemen ardından hep birlikte bizleri aramak suretiyle burada neler yapılabileceğini bizlerle paylaşmış, hüzünlerini ifade etmişlerdir.

Ve parlamentonun her iki kanadı da gerek ayrı gerek oy birliğiyle destek kararları, destek ziyaretleri bize destek vermiştir. Pakistan'ın bu duruşunu ve samimiyetini asla unutmayacağız. Bu darbe girişiminin arkasında Fethullahçı Terör Örgütü ve bunun Pensilvanya'daki başının bulunduğu artık kesinlik kazanmıştır. Yıllardır hizmet, eğitim, diyalog gibi en masum kavramları kullanan bu yapının her türlü yola başvurabileceğini 15 Temmuz'da maalesef acı bir şekilde gördük.

O GECE 248 ŞEHİT VERDİK, MİLLET DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKTI

Geçmiş itibariyle 40 yıla dayalı bir çalışmayla TSK başta olmak üzere polis teşkilatımıza, yargı teşkilatımıza, devletin tüm bakanlıklarına bu masum kavramlar bahane edilerek sızma hareketini gerçekleştirmişlerdir. Bunun neticesinde de o gece tüm milletimizin vergileriyle almış olduğu F-16 uçakları başta olmak üzere helikopterlerle kendi sivil halkına bombalar yağdırmış, Cumhurbaşkanlığı Külliyemizi bombalamış ve İstanbul'umuzun nadide 1. Boğaz Köprüsü'nü bombalamak suretiyle bu alçak darbeye kalkışmışlardır. O gece 248 şehit verdik ve 2193 gazi vererek ülkemiz millet olarak bağımsızlığına sahip çıktı. Milletimiz şehadete yürüdü ve demokrasisine sahip çıktı. Şimdi tüm dostlarımızı bu örgütün karanlık emelleri konusunda uyarıyoruz. Ülkemizdeki FETO kalıntılarıyla kararlı bir mücadele içerisindeyiz."

FETÖ ALEYHİNE YAZILAN MASUM İFADELER KABUL EDİLEMEZ, OKUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜM

Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabul edilemez. Okuyunca üzüntü duydum. Pakistan Milli Eğitim Bakanlığı'yla bizim oluşturduğumuz maarif vakfının müşterek çalışmalarıyla buradaki öğrenciler yine yetiştireceklerdir. Bu konuda Pakistan'ın gösterdiği dayanışmaya çok teşekkür ediyorum."