Erdoğan'dan FETÖ'yle mücadelede kararlılık mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Valileri kabul ettiği toplantıda kameralar karşısına geçti.

Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz'da askeri darbeyle milletin iradesine el koymak isteyen bölücü terör örgütü FETÖ'yle mücadelede olduğu gibi diğer örgütlerle mücadele konusunda da kararlı olduğunu ortaya koydu.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KÖKÜ KAZINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK ile FETÖ'nun, DEAŞ ile DHKP-C'nin bizim nezdimizde bir farkı yoktur. Hepsi de ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin düşmanıdır. İşte bunları 15 Temmuz'dan sonra çok daha açık ve net gördük, yaşadık. Öyleyse hepsinin de kökünü kazıyana kadar, azimle, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan FETÖ'yle mücadelede kararlılık mesajı

Erdoğan'dan FETÖ'yle mücadelede kararlılık mesajı VİDEO

PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"PKK ile FETÖ'nün, DEAŞ ile DHKP-C'nin bizim nezdimizde bir farkı yoktur. Hepsi de ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin düşmanıdır. İşte bunları 15 Temmuz'dan sonra çok daha açık ve net gördük, yaşadık. Öyleyse hepsinin de kökünü kazıyana kadar, azimle, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Tek fert kalıncaya kadar, şahsım için söylüyorum, bu mücadeleyi sürdüreceğim. Bu can bu tende olduğu sürece bu mücadeleyi sürdüreceğim.

Belediye başkanlığımdan bu yana tanıdığım bu örgüt, ne yazık ki bizlere ihanet etmiştir, vatana ihanet etmiştir. İşte 1999, ondan sonra da kaçıp gitmiştir. Bölücü terör örgütünün başı buraya teslim edilirken, o da buradan malum yere gitmiştir, Pensilvanya'ya.

Dün Bakanlar Kurulu toplantısında hemen bir düzenleme yapalım, Bakanlar Kurulu kararı ile olursa öyle yapacağız, veyahut da KHK içerisine sokup, dünyadaki bizim bilgimiz dışında nerede 'Türk', 'Türkiye' ünvanı varsa bunların hepsini yasaklamamız lazım. Hemen dışişleri bakanlıklarına bunları bildirelim ve o ülkelerin yönetimlerine bunu bildirmek suretiyle bir daha bu ünvanların yasaklanmasını isteyelim. Çünkü bunun üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar, hala bu mevcut."