FETÖ'deki üniversiteliler devlet okuluna yerleşiyor

Kanun Hükmünde Kararname ile, Fethullahçı örgütün üniversiteleri kapatıldı. Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin ise, YÖK'ün yaptığı bir çalışmayla devlet üniversitelerine geçişi sağlanıyor.

TÜRKİYE'DE DEVLET OKULLARI, ÖZELDEN ÇOK DAHA İYİ

Türkiye'de devlet üniversitelerinin özel üniversitelerden kalite olarak çok daha ileri olduğu bilinen bir gerçek. Özellikle bazı devlet üniversitelerindeki bazı bölümler için öğrencilerin oldukça yüksek bir puan alması gerekiyor. Özel üniversitelerde ise barajı geçerek, üzerine de ciddi bir para ödeyerek öğrenci dilediği bölüme gidebiliyor.

MURAT HÜDAVENDİGAR ÜNİV. İLE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİR Mİ?

Sistemin bu şekilde olduğu Türkiye'de, örneğin Murat Hüdavendigar adlı üniversitede, 200 puanı ancak tutturabilen ardından 40 bin ila 100 bin arasında değişen ücreti ödeyen öğrenci aynı bölümü 200 puanın çok çok üzerinde olan İstanbul Üniversitesi'nde okuyabilecek. Bunun neresi adil?

FETÖ OKULLARINDAKİ ÖĞRENCİLER, HAK ETMEDİKLERİ BİR İMKANA SAHİP OLACAK

YÖK'ün çalışması uygulamaya geçerse, üniversite öğrencileri arasında büyük bir haksızlık meydana gelecek. FETÖ'nün okullarında okuyan öğrenciler, hak etmedikleri halde kendi okulundan çok daha kaliteli bir okulda okuma şansı elde edecek.

FETÖ'deki üniversiteliler devlet okuluna yerleşiyor