FETÖ'den tutuklanan yargıç:  'Masonum'

acsdvsdV

Akay'ın tutuklamasının ardından Ruanda ve Yugoslavya’daki savaş suçlarının yargılaması sekteye uğramış, BM'den "Yargılamalar Akay olmadığı için yapılamıyor” denilerek, Türkiye'ye yargıcın bırakılması çağrısı yapılmıştı.

'FETÖ'CÜ DEĞİL, MASONUM'

İsrail'e UCM'de dava İsrail'e UCM'de dava Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Burkina Faso Dışişleri Bakanı ile ByLock görüşmesi olduğu için tutuklanan Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması (Uluslararası Ceza Mahkemelerinin soykırım davalarına bakan mahkemesi) Hâkimi Aydın Sefa Akay’ın ifadesi ortaya çıktı.

ANKARA'DA SORGULANDI

Mason olduğunu belirten Akay, FETÖ üyesi olduğu iddiasını reddederken kendisine ilginç sorular yöneltildi. "Suriye UCM'ye havale edilsin" "Suriye UCM'ye havale edilsin" “FETÖ üyeliği, anayasal düzeni değiştirmeye kalkışmak ve adam öldürmek’ iddiasıyla gözaltına alınan Akay, 26 Eylül’de Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de sorgulandı.

İFADESİ 7 SAYFA

7 sayfalık ifadesinde, ‘Hür ve Kabul edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği’ üyesi olduğunu belirten Akay, “Benim ve ailemin FETÖ/PDY terör örgütü ile bir bağlantısı olamaz ve yoktur” dedi.

BM: BIRAKIN

Birleşmiş Milletler’in (BM) savaş suçları alanındaki üst düzey yargıçlarından Theodor Meron, tutuklu BM yargıcı Aydın Sefa Akay’ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.