Parmaksız FETÖ'cüyü F-16 pilotu yaptılar
Ajanslar

1

İzmir'de yürütülen 'FETÖ' soruşturması kapsamında ifade veren bir tanık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Gülen cemaati mensuplarının torpille savaş pilotu yapıldığını söyledi.

2013'te mezun olan ve darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edilen A.E.'nin sol işaret parmağının olmamasına rağmen pilot yapıldığı anlatıldı.

"İşaret parmağı olmayan bir kişiyi F-16 pilotu yaptılar" diyen tanık, sınavı geçemeyen bir başka pilot için de yönergenin değiştirildiğini ifade etti.

PİLOT ADAYI DAHİ OLMAMASI GEREKİRDİ

Habertürk'ün haberine göre, pilotluk için fiziki, psikolojik ve dayanıklılık yeterliliklerinin çok hassas şekilde değerlendirildiğini hatırlatan tanık, normal şartlarda parmağı olmayan bir kişinin pilot adayı dahi gösterilemeyecekken örgüt mensubu bazı doktorların A.E. için ‘uçuşa elverişli’ raporu düzenlediğini, önündeki engellerin kaldırılarak daha sonra pilot olduğunu söyledi.

İHRAÇ EDİLDİ

Tanık, "Uçuş okulunda bazı uçuş öğretmenleri teğmenin sol işaret parmağı olmadığını fark ederek bu kişinin pilot olamayacağını dönemin komutanlarına bildirdi. Hatta bazıları bu öğrenciyle uçmayı reddetti. Olumsuz bildirimlere rağmen pilot olan bu asker, daha sonra FETÖ ile irtibatı ortaya çıktığı için ihraç edildi" dedi.

ÜST SIRALARA ÇIKARILARAK PİLOT YAPILDI

"T37 uçuş eğitimlerini bitirdiğimizde bir uçuş başarı sıralaması yapılıyordu. Normalde, Aydoğdu'nun ikinci kez uçuş kuruluna kalması nedeniyle sıralamanın en altında kalıp helikopter pilotu olacağı tahmininde bulunuyordu. Aydoğdu, o dönem komutan kanaatleri devreye sokularak sıralamada üst sıralara çıkartıldı ve savaş uçağı pilotu oldu."

F-16 KULLANMAK İSTEMİYORDU

FETÖ'nün bu sayede vatansever birçok pilot adayının hakkını yediğini ifade eden tanık, Aydoğdu'nun T38 uçağındaki eğitimini tamamlamasının ardından kendine güvenmediğinden F-16 savaş uçağını kullanmak istemediğini de aktardı.