Adana'da ByLock kullanan polislere 15'er yıl hapis istemi
İHA

1

Darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapmasında örgütün emniyet ayağı ile ilgili soruşturmaların bir kısmı tamamlandı.

15'ER YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, 14'ü tutuklu 22 polis memuru hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan FETÖ/ PDY raporuna da yer veren savcı, polis memurlarının örgütün haberleşme programı olan ByLock kullandıklarının tespit edildiğini belirtti. Bazı polis memurlarının gençlik yıllarında örgüte ait okul ve dersanelerde eğitim gördüklerini ve çocuklarını da bu eğitim kurumlarına gönderdiklerini kaydeden savcı, bazı polislerin Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu bazılarının da Zaman gazetesi abonesi olduğu bilgilisine iddianamesinde yer verdi.

22 polis memuru hakkında hazırlanan iddianame terör suçlarına bakan Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabulünün ardından polisler hakim karşısına çıkacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)