CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'cülerin devlet memuriyetinden atılmasıyla ilgili OHAL kararlarını eleştirmiş ve "AİHM'de bedeli ağır olur" uyarısında bulunmuştu.
Kılıçdaroğlu'nun sözleri sonrası FETÖ'cü hakim, savcı gibi kamu çalışanlarından bazıları, kimi şahsen kimi eşleri üzerinden AİHM'e başvurup Türkiye'ye karşı dava açılması talebinde bulundu.
FETÖ'CÜ HAKİM ADINA EŞİ BAŞVURUDA BULUNDU
Bunlardan bir tanesi olan Diyarbakır eski hakimi Mehmet Arslan, 15 Temmuz'da meydana gelen darbe teşebbüsü nedeniyle FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla 16 Temmuz 2016'da gözaltına alındı, 21 Temmuz'da da bu suçtan tutuklandı. Arslan'ın eşi Emine Arslan, kocası adına AİHM'ye tedbir talepli başvuruda bulundu.
KÖTÜ MUAMELE GÖRDÜĞÜNÜ İLERİ SÜRDÜ
Sabah'ın haberine göre Arslan, kocasının daha önce hakkında karar verdiği tutuklu ya da mahkumlarla aynı cezaevinde kaldığını ve kötü muameleye maruz bırakıldığını ileri sürdü. Arslan, AİHM'ye yaptığı başvuruda, bu iddialarla ilgili Anayasa Mahkemesine tedbir talepli bireysel başvuru yapılmasına rağmen halen karar verilmediğini, tutukluluğuna bir an önce son verilmesi için tedbir kararı verilmesi talep etti
AİHM, KARAR ÖNCESİ TÜRKİYE'DEN GÖRÜŞ İSTEDİ
AİHM, başvuru ile ilgili Türkiye'den önce görüş istedi. Adalet Bakanlığı, AİHM'ye verdiği yanıtta, Arslan'ın 21 Temmuz 2016 tarihinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandığını ve halen Şanlıurfa 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunduğunu bildirdi.
TAHLİYE BAŞVURUSU REDDEDİLDİ
Bakanlık, başvuranın 17 Ağustos-8 Eylül 2016 arasında, kendisi gibi FETÖ/ PDY kapsamındaki diğer tutuklularla birlikte, C 18 nolu koğuşta tutulduğunu, 8 Eylül 2016'dan itibaren de, başvuranın daha önce haklarındaki yargılamaya katıldığı veya karar verdiği tutuklu ya da hükümlülerle beraber kalmadığını AİHM'ye iletti. Bu yazışmalar sonrasında AİHM 3'üncü Dairesi, Aslan'ın tahliye başvurusunu, somut ve haklı neden bulunmadığı gerekçesiyle reddetti.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış