Ankara'da 43 infaz koruma memuru daha gözaltında
AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün çeşitli adreslere operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan 43 infaz koruma memuru, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Aynı soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Sincan Ceza İnfaz Kurumuna düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 50 infaz koruma memuru gözaltına alınmıştı.

11 ASKER TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Ankara'nın Gölbaşı lçesindeki soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 14 askerden 11’i tutuklandı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Gölbaşı Adliyesine getirildi.

Tutuklanma talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 asker adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 1 astsubay hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Bu arada, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'ü emniyet mensubu, 96'sı asker, 5'i sivil olmak üzere toplam 104 şüpheli tutuklandı, 4 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)