Ankara'da 6 asker daha tutuklandı
AA

Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan askeri yargı hakimi 6 kişi tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesine sevk edilen 7 hakimden biri, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Nöbetçi sulh ceza mahkemesine çıkarılan 6 askeri yargı hakimi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AYDIN

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler ve Kuşadası Belediyesinde çalışan bazı kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, "örgüte üye olmak ve finansal destek sağlamak" gerekçesiyle 9 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde arama yapıldı.

Aynı soruşturma kapsamında 14 Ağustos'ta, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dinçer'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı.

MANİSA

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 4 iş adamı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Turgutlu vergi rekortmeni olduğu öğrenilen iş adamı Hasan Sami Baruğ ile Ali Canseven ve Hasan Saçalan, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İş adamı S.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BOLU

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan TEM Otoyolu Bolu Dağı mevkinde bulunan bir alışveriş merkezinin hisselerini sattıktan sonra yurt dışına kaçan ve hakkında uluslararası yakalama kararı çıkartılan iş adamı Adnan D'nin kardeşi Mehmet M.D, iş adamı İbrahim E, eski Bolu Belediyesi İmar Müdürü Settar T. ile Kemal G, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme İbrahim E. ve Settar T.'nin tutuklanmasına, Mehmet M. D. ile Kemal G'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Öte yandan, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra geçtiğimiz hafta çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğünde hemşire olan E.B. hakkında cumhuriyet savcılığı tarafından tekrar yakalama kararı çıkartıldı.

Polis ekipleri tarafından Gerede'de gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan E.B. tutuklanma talebi ile adliyeye sevk edildi. E.B. çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UŞAK

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen hafta gözaltına alınan ve işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edilen 10 sağlık çalışanı, savcılık ifadesinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan ebeler Reyhan Ceylan, Şenay Çakın, Fatma Vural ve Cennet Küçükaydın ile hemşirelerden Zeynep Çakın, Emine Dolu ve Sevinç Araç, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlarından tutuklandı.

N.T, G.Y. ve R.P. ise adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 15 sağlık çalışanının emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)