FETÖ'den gözaltı ve tutuklamalar
AA

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Uluslararası Antalya Üniversitesinde gözaltına alınan 49 şüpheliden 31'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 8'i kadın 31 kişi, güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 26'sı mahkemece tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe'nin de aralarında bulunduğu 16 kişinin ise ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Bu arada, gözaltındaki iki kişinin sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Antalya'da 5 Ağustos tarihinde Uluslararası Antalya Üniversitesinde yapılan operasyonda, Rektör Göktepe'nin de aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alınmıştı.

ORDU

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri ile komiser ve komiser yardımcılarının bulunduğu 12 polisten, 10'nun emniyetteki işlemleri tamamladı.

Sağlık kontrollerinin ardından Ordu Adliyesine getirilen 10 polis, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 8'i mahkemece tutuklanırken 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 2 polisin emniyetteki işlemleri sürüyor.

MARDİN

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Mardin ve ilçe adliyelerinde görevli aralarında ceza infaz ve koruma memurları, katip, mübaşir ve müdürlerin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ederken operasyonların sürdüğü öğrenildi.

İl genelinde düzenlenen operasyonlarda, 26 kişi gözaltına alınmış, gözaltı kararı alınan personelin adliyedeki odalarında arama yapılmış, bazı bilgisayar ve dokümanlara el konulmuştu.

KAYSERİ

Polis ekipleri, Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan ve Melikşah Üniversitesi'ni de bünyesinde bulunduran Burç Eğitim Vakfının Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredilen Erciyes Sitelerindeki deposunda arama yaptı.

Yapılan inceleme sonucu çeşitli malzeme ve dokümanlara el konuldu.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde görev yapan 7 kişinin yanı sıra 1 komiser yardımcısı tutuklandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)