FETÖ’nün sözde komiser sorumlusu tutuklandı
İHA

fetö komiser

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiserlerin ağabeyi olarak FETÖ emniyet sorumlusu öğretmen Mahmut Karslı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde yakalanmasının ardından ifadesi alındı. KOM Şube Müdürlüğünde ifadesinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen sözde komiser abisi Mahmut Karslı çıkartılmış olduğu Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

MANİSA'DA 6 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Tüm yurtta olduğu gibi Turgutlu’da da FETÖ terör örgütüne yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ kapsamında gözaltına alınan 6 öğretmen çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Beytullah Yılmaz, Celal Yılmazkeçeci, Nurullah Öz, Halil Aydemir, İlhan Ayhan, Mehmet Aktaş isimli öğretmenler mahkemece tutuklandı.

BURSA'DA 12 TUTUKLAMA

Bursa'da devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir dernekle ilgili soruşturmanın devamı niteliğindeki operasyonda, aralarında kapatılan Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencisinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Gürsu ilçesinde ise soruşturma kapsamında kapatılan bir dernekte yöneticilik yaptığı iddia edilen 3 kadın gözaltına alınırken, derneğe ait depoda yapılan aramada örgütsel doküman ve kitaplar bulundu. Şüphelilerin birçoğunun şifreli mesajlaşma sistemi olan "ByLock" uygulamasını kullandığı belirtildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Sevk edilen 21 kişiden 12'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 8 kişi adli kontrol şartıyla, 1 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)