ensonhaber.com

İstanbul'da dün bir kadın öğretmen, öğrencinin velisinden vahşi bir saldırıya maruz kaldı..

Türkiye'nin gündemine oturan olayda, gereken yapıldı..

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer'deki Prof. Ali Kemal Yiğit Ortaokulu’nda görevli olan Türkçe öğretmeni Necla Ö.'ye yumruk atan öğrenci velisi A.Ç.'nin yakalandığını duyurmuştu.

Yapılan işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen veli A.Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu.

Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda, bir veli tarafından darbedilen öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, bilgili ve ahlaklı bireyler yetiştirmek uğruna kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemi asla kabul edilemez.

Hepimizi üzen olayın hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır.

Ne olmuştu

Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı.

Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz." diyerek öğretmeni tehdit etti. Öğretmen Necla Ö. ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü.

Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.'yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.'yü yumruk atarak yaraladı.