Şahin: Fetullah teslim edilirse öter diye korkuyorlar
AA

Şahin: Fetullah teslim edilirse öter diye korkuyorlar

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecine ilişkin, "Türkiye'ye teslim ederse, öteceğinden korkuyor. Nasıl oraya gitti, nasıl oturma izni aldı, kim götürdü, hangi faaliyetlerde bulundu, aralarında ne gibi ilişkileri var? 'Türkiye'ye geldiğinde bunlardan konuşacağını düşündüğünden korkuyor ve vermiyor' diye düşünüyorum." dedi.

Şahin, partisinin Yenice İlçe Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini anlattı.

SELA OKUYANLAR BELA OKUYANLARA GALİP GELDİ

15 Temmuz gecesini, "Sela okuyanların, bela okuyanlara galip geldiği bir gece" olarak gördüğünü kaydeden Şahin, sela okuyanların, bela okuyanlara karşı da hep galip geleceğini belirtti.

DÜNYA TARİHİNDE BÖYLESİ ÖRGÜT GÖRÜLMEDİ

Darbe girişimini engellemenin önemine değinerek, girişimden sonraki süreci yönetmenin ise çok daha önemli olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "Bu darbecilerden hukuk içerisinde gerekli hesap sorulmalıdır. Nitekim şu anda soruluyor. Karşımızda öyle bir örgüt var ki sinsi, kalleş, bukalemun, kendisini gizliyor, yalan gani, takiye ustası, anlayamazsın. En yakınındaki bunların azılı adamı olabilir. Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nın yaverleri bunların adamlarıymış düşünebiliyor musunuz.? Dünya tarihinde böylesine bir örgüt görülmemiştir."

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir milyon mağdur var", "Bir sendikaya üye oldu diye, bankaya para yatırdı diye memur memurluktan atılır mı?" dediğini hatırlattı.

Açığa alınan ya da görevlerine son verilen memurların Bank Asya'ya para yatırdıkları için değil, Pensilvanya'dan aldıkları emir gereği para yatırdıkları için bunu yaşadıklarını belirten Şahin, memurların FETÖ ele başından aldıkları talimatlarla onların sendikalarına üye olduklarını ve bankalarına para yatırdıklarını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)