Türkeş: Cadı avına dönmesin ifadem çarpıtıldı
AA

türkeş

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, FETÖ'ye yönelik operasyonlarla ilgili kullandığı "Cadı avına dönmesin." ifadesinin çarpıtıldığını belirterek, "Kim söylüyor? Başbakan Yardımcısı. Bunu hükümetin bilgisi dışında, hükümetten habersiz söylemem mümkün mü? Demek ki hükümet olarak bunu tatbik eden memura, güvenlik gücüne, yargı mensubuna uyarı mahiyetinde bu." dedi.

Türkeş, Londra'daki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türkiye'de en vahim darbe girişiminin yaşandığını söyledi.

Darbe girişimi başarısız oldu diye bunu azımsama veya konuyla ilgili farklı spekülasyonlar yapmanın doğru olmadığını dile getiren Türkeş, şöyle devam etti:

"İlk anından itibaren, daha önceki ihtilallerde de can kayıpları maalesef istenmese de olmuştu ama bu defaki ekip çok vahşi bir ekip olarak başladığı andan itibaren sebepli sebepsiz insan öldürerek, yani tedhiş yaratarak toplumu bastırmak, baskı altına almak ve böyle de ülke yönetimine el koymak üzerine yapmışlar planı. Bu planın içinde Sayın Cumhurbaşkanı'nı, Allah korusun belki de bütün aile üyeleriyle katletmek var. Başbakanımıza saldırdılar zaten, arabasına ateş açıldı, kurtuldu. Bu şiddeti yarattıktan sonra bunun görüntüleriyle bir kuru bildiriyle bütün herkesin teslim olacağını, 'Bunları yapan bize ne yapmaz' diye insanların düşünüp her şekilde bunlara tabi olacağını düşündüler."

Medyanın bir bölümünün eski hastalığına çok çabuk döndüğünü ifade eden Türkeş, şöyle konuştu:
"15 Temmuz'la birlikte medya ile muhalefet partileri ile güzel bir balayı havasına girdik, memnun da olduk. Dedik ki 'Bak, demek ki ülke sıkıntıya düşünce herkes çok güzel, akıllı, sağduyuyla davranıyor.' Medyaya tekrar tekrar teşekkür ettik. Muhalefet partilerine teşekkür ettik ki hakikaten hepsi övgüye değer işler yaptılar. Sonra geçen gün bir televizyona bir şey anlatıyorum filan... İki tanesi kuyruğundan gene anlayıp işi başka yere çekmeye çalışıyor. 'Cadı avına dönmesin' diyorum. Kim söylüyor? Başbakan Yardımcısı. Bunu hükümetin bilgisi dışında, hükümetten habersiz söylemem mümkün mü? Demek ki hükümet olarak bunu tatbik eden memura, güvenlik gücüne, yargı mensubuna uyarı mahiyetinde bu. Ahmağın bir tanesi diyor ki 'Türkeş'ten hükümete sert çıkış.' Benim eski partide olduğumu zannediyor herhalde. Ne dediği belli değil. Sırf saçmalamak adına böyle bir manşeti atan gazeteye hayret ediyorum. Uyarıyorum buradan başbakan yardımcısı olarak. Kimi? Görev yapan hukuk, emniyet mensuplarını. 'Doğru dürüst tartın, analiz yapın, ciddi istihbarata bağlı gereğini yapın' diye. Bu uyarı o mahiyettedir. Yoksa kendimizle ilgili bir eleştiri mahiyetinde değildir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)