Yurt genelinde FETÖ'den 95 kişi daha tutuklandı
AA

Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, bir emniyet müdürü ile 5 komiser yardımcısının da aralarında yer aldığı 11 zanlı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamındaki çalışmaları sürüyor.

Soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınan 11 emniyet çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolün ardından adliyeye sevk edilen 3. sınıf emniyet müdürü Ayhan Işık, komiser yardımcıları Musa Türkmen, Musa Gökhan Ceviz, Cahit Duran, Yaşar Kavak ve Mustafa Şahinüçer ile polis memurları Murat Demir, Adem Erkan, Mesut Ayhan Ceyhan, Recep Doğanay ve Orhan Akay, "FETÖ'ye üye olmak" ve "Anayasal düzene karşı işlenen suçlar" kapsamında tutuklandı.

YALOVA

Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, örgütün Yalova imamı Aziz Küçükgök'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, daha önce gözaltına alınan 13 kişi, adliyeye sevk edildi.

Aralarında FETÖ'ye bağlı kurumlarda çalışanlar ile mütevelli heyeti üyelerinin bulunduğu 13 kişiden, Yalova imamı Aziz Küçükgök, Adil Demir, Fikret Yıldız ve Yılmaz Şenlik, tutuklandı.

Diğer 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BOLU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında başlatılan soruşturmada adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan esnaflardan İsmail F, Şafak T, Sıracettin D, Mehmet Ö. ve Uğur A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen esnaflardan Şafak T, Mehmet Ö. ve Uğur A. tutuklandı, İsmail F. ile Sıracetten D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KOCAELİ

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 10 polis tutuklandı.

Gözaltına alınan aralarında komiserlerin de bulunduğu, Gebze ilçesinde görevli 10 polisin, cumhuriyet savcılığındaki ifade işlemleri tamamlandı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

KAYSERİ

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 polis tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 13 polisin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Polisler sevk edildikleri mahkemece tutukladı.

SAKARYA

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformunun 14 yöneticisinden 11'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çeşitli tarihlerde gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 14 platform yöneticisinin savcılık sorgusu tamamlandı.

Tutuklama istemiyle hakim karşısına çıkarılan platformun başkan yardımcıları M.G. ve T.Ç ile yöneticileri M.K, M.T, M.S, R.B, M.F.Ö, İ.Y, A.G, T.M. ve A.K. tutuklandı. İ.K, E.K. ile platformun başkan yardımcısı N.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Başkanı Remzi Çinemre ile bazı yönetim kurulu üyeleri, soruşturma kapsamında daha önce tutuklanmıştı.

MUŞ

Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 13 kişiden 7'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Muş E Tipi Cezaevi'nde görevli 6 gardiyan ve bir idare memuru ile Muş Adliyesinde görevli 4 zabit katibi, bir seçim katibi ve bir mübaşir, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 2 zabıt katibi ve 5 gardiyan, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, gözaltına alınan 29 kişi, emniyetteki sorgularının ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Aralarında Başbakanlık müfettişi Abdullah Yılmaz, Sayıştay denetçileri Cemil Uzun ve Erdal Kuluçlu ile Adana'da durdurulan MİT tırları soruşturması kapsamında tutuklanan eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun Kurmay Başkanı Yarbay Burçin Büyükikiz ve Eski Polis Akademisi Öğretim Üyesi İbrahim Cerrah'ın da bulunduğu 29 şüpheliden biri, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından 28 kişi tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

Sulh ceza hakimlikleri ise şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 20 kişiden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında bazı doktor ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 20 zanlının emniyetteki işlemlerini tamamladı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4 doktorun da aralarında yer aldığı 7 kişi tutuklandı. Zanlılardan 4'ü serbest bırakıldı, 9'u adli kontrol şartıyla salıverildi.

ÇANKIRI

Darbe girişimine ilişkin soruşturma çerçevesinde Çankırı Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde görevli 5 kadın öğretim üyesi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından 3 öğretim üyesi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 2'si mahkemeye sevk edildi.

Eldivan Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Sultan Doğrusözlü, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, edebiyat fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Münteha Gül Akmaz tutuklandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)