Yurt genelinde FETÖ'den gözaltı ve tutuklamalar
Ajanslar

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çarşamba ilçesinde iki gün önce gözaltına alınan 7 kişiden biri emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan Hüseyin Karaman, Emin Zeren ve Engin Kurt, çıkarıldıkları mahkemece  tutuklandı. Diğer 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ELAZIĞ

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 8 Ağustos'ta gözaltına alınan 16 kişi emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

Örgütün Elazığ mütevelli heyeti üyeleri ile örgüte aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen ve OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle kapatılan Erkam Özel Öğretim İşletmeleri AŞ çalışanları, yöneticileri ve hissedarlarının da aralarında bulunduğu 16 kişi savcılıktaki ifadelerinden sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Şüphelilerden 11'i tutuklandı, 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin ise yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

KOCAELİ

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında eski Kocaeli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Şahinli, şube müdürleri ve amirlerin de bulunduğu 18 kişinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan aralarında Şahinli ve şube müdürlerinin de bulunduğu 12 kişi tutuklandı, 4 kişi adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 2'si de mahkemece salıverildi.

MALATYA

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 polis sorgularının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgularının ardından tutuklama talebi ile nobetçi mahkemeye sevk edilen 21 polisten 19’u hakkında tutuklama kararı verilirken 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Tutuklanan polisler daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi.

DENİZLİ'DE TUTUKLU SAYISI 207

Valilik'ten yapılan açıklamada 28 kişinin gözaltında olduğu, 79 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 48 kişinin firarda olduğu belirtilerek bugüne kadar 856 kişi hakkında adli işlem yapıldığı belirtildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Denizli'de bugüne kadar 856 kişi hakkında adli soruşturma yapıldı. Gözaltına alınanlardan 207 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında 53 askeri personel, 7 öğretmen, 11 emniyet personeli, 10 hakim ve savcı, 19 memur ve müdür, 3 mülki idare amiri, 27 akademisyen, 53 işadamı ve esnaf, 10 oda ve dernek yöneticisi, 4 işçi, 1 doktor, 2 imam ve 7 yurt sahibi ve yurt müdürü bulunuyor.

Soruşturma kapsamında 28 kişi gözaltında tutulurken, 79 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 48 kişinin yakalanmasına çalışılıyor, 36 kişi ve 458 asker serbest bırakıldı.

KÜTAHYA

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'nün kentteki yapılanmasında "kurum imamları" olduğu iddia edilen yapıya yönelik operasyonda, çoğunluğu öğretmen 7 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Fatih A, Ahmet U, Veli K, Engin Y, ve Hüseyin F. tutuklandı, İdris D. ve Fatih Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aynı operasyon kapsamında dün 6 öğretmen ile bir akademisyen tutuklanmıştı.