Zonguldak, Kahramanmaraş ve Sakarya'da FETÖ tutuklamaları
AA

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen, aralarında sözde "belde imamı"nın da bulunduğu 11 kişiden 10'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çaycuma'da darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında doktor, avukat, veteriner ile engelli bir kişinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların bulunduğu 11 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 1'i savcılıkça serbest bırakılırken, Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde "belde imamı" olduğu öne sürülen H.C'nin de aralarında bulunduğu 10 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla adliye ve ceza infaz kurumlarında görevli kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında adliye çalışanları ile infaz koruma memurları ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kişilerden 1'i tutuklandı, 9 kişi adli kontrol şartıyla 11 kişi ise ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

SAKARYA

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü  ekiplerince "Anayasanın ihlali", "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne finansal destek sağlamak" suçlarından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında emniyet mensubu ve kamu çalışanın da bulunduğu 16 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden Mustafa Bar, Cafer Aygün, Emir Aygün, Davut Aydüz ve kamu çalışanı M.Ö tutuklandı, aralarında 4. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 11 kişi adli kontrol hükümleri uygulanıp, yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)