
Atletico Madrid, yaz döneminin flaş transferlerinden birine imza attı.
İspanyol ekibi, 19 yaşındaki Portekizli oyuncu Joao Felix'i tam 126 milyon euroluk astronomik rakamla transfer etti.
SERBEST KALMA BEDELİ ÖDENECEK
Benfica, Portekiz borsasına yaptığı açıklamada, Atletico Madrid'in Felix'in 126 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödemeyi kabul ettiği bildirdi.
Felix; böylece Neymar, Mbappe ve Coutinho'nun ardından en pahalı dördüncü transfer oldu.
Portekizli oyuncu, 2018-19 sezonunda Benfica formasıyla toplam 43 maça çıkarken, 20 gol atıp 11 de asist yaptı.
Kulüp, transferi resmi internet sitesinden duyurdu.
BİZİM GENÇLER BU FİYATLARA SATILAMIYOR
19'luk Felix'in 126 milyon euroluk satışı, akıllara Türk gençlerini getirdi.
Transferin iki gözde ismi Trabzonsporlu Abdülkadir ve Yusuf'a teklifler gelmesine rağmen bordo-mavili ekip, oyuncuların henüz genç olduklarını ifade ederek bırakmaya pek sıcak bakmıyor.
Avrupa takımları ise tam tersine hem futbolcuların gelişimi hem de ekonomik olarak değerlendirip, oyuncularını büyük kulüplere satıyor.
Transferin bir diğer yüzü ise Benfica, Porto, Ajax gibi takımların genç futbolcularını astronomik fiyata satabilmesine karşın, aynı durum ülkemizin takımları için geçerli olmuyor.
Futbolumuzun marka değeri düşük olduğu için, en az Felix kadar yetenekli olan Abdülkadir gibi genç oyuncularımızı yüksek rakamlara satamıyoruz.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış