Londra alev alev

Londra alev alev

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki Tottenham semtinde başlayan olaylar, 3. gününde tüm kente yayıldı.

DÜKKANLAR VE ARAÇLAR YAKILDI

Göstericilerin dükkanları ve araçları ateşe vermeyi sürdürdüğü, kentin doğusundaki Hackney kentinde polisle göstericiler arasında çatışma yaşandığı haberleri geliyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, 3 gündür devam eden olaylarla ilgili 215 göstericinin gözaltına alındığını duyurdu.

Kentin doğusunda göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

LONDRA ALEV ALEV YANIYOR

GÖSTERİCİLER İLE GÜVEMLİK GÜÇLERİ ARASINDA ÇATIŞAM ÇIKTI

İngiltere yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, polisin yolda bir adamı durdurarak üstünü aramak istemesi üzerine göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Bu durum Londra'da şiddetin 3. gecede de devam edeceği yolunda endişelerin doğmasına yol açtı.

Bazı göstericilerin mağazaların camlarını kırdığı, çöpleri, süpermarket arabalarını polislerin üzerilerine fırlattıkları ifade edilen haberde, güvenlik güçlerinin Hackney Merkez İstasyonu bölgesini kordon altına almaya çalıştığı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI KONUŞTU

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May'den olaylarla ilgili bir açıklama geldi.

May, başkentte hafta sonunda meydana gelen olaylarda 215 kişinin göz altına alındığını, şimdiye kadar 27 kişi hakkında dava açıldığını, 35 polisin yaralandığını ifade etti.

Londra'da olayların polisin bir kişiyi öldürmesi üzerine çıktığı kaydedilirken, birçok kişi olaylara işsizliğin, vurdumduymaz politikaların neden olduğu, yıllardır Londra'da bu şiddette bir kargaşalığın, fırsattan istifade yağmacılığın yaşanmadığı kaydediliyor.