
Suriye'deki Beşşar Esad yönetimi Humus'a yönelik saldırılarına hız verirken Lübnanlı gazeteci Michael Young, Şam'ın asıl amacının "mini bir Nusayri devleti" kurmak olduğunu iddia etti.
KIYI KESİMLERE ÇEKİLECEKLER
Habertürk'ün haberine göre; Lübnan'da İngilizce yayınlanan Daily Star Gazetesi'nin editörü Young "Geçtiğimiz yaz, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin Şam'daki gücünü kaybettiğini hissederse Nusayri nüfusun yoğun olduğu kıyı kesimlerine ve kuzeybatı bölgelerine doğru çekilebileceğini, söylemiştim. Bugün bu seçenek hayata geçiriliyor" dedi.
LAZKİYE'YE ÇEKİLİYOR
Lübnan ve Suriye siyasetini yakından takip etmesiyle bilinen Young, Humus'un Esad rejiminin çekileceği kıyı bölgesinin güvenliği için hayati önemde olduğunu söyledi. Young, Esad'ın ulusrararası toplumun tüm tepkilerine rağmen Humus'a tüm gücüyle saldırmasının da bu planın bir parçası olduğunu ifade etti.
Young, kenar nüfusları Nusayri olan Humus kentinin, diğer Nusayri yerleşim birimlerine açılan yollara hâkim olması nedeniyle stratejik öneme sahip olduğunu kaydetti.
SUUDİ TASARISI RESMEN SUNULDU
Bu arada Suudi Arabistan'ın Suriye'deki şiddeti durdurmaya yönelik karar tasarısı BM Genel Kurulu'na resmen sunuldu. Suriye'deki rejime muhalif Suriye Ulusal Konseyi de yeni başkanını seçmek üzere bugün Doha'da toplanacak.
29 KİŞİ ÖLDÜ
Uluslararası alanda bunlar yaşanırken, Suriye'de şiddet hız kesmiyor. Suriyeli muhalif yapılanmalardan Genel Devrim Konseyi, dün Humus, Şam kırsalı, İdlib ve Dera illerinde düzenlenen operasyonlarda 29 kişinin öldüğünü açıkladı.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.