Bülent Ersoy: Vasiyetimden ÇYDD’yi çıkardım
ensonhaber.com

Bülent Ersoy, toplam değeri 2.5 milyon lirayı bulan 22 kürkünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak dernek, Ersoy'un bağışını reddetti.

"MÜMKÜN DEĞİL"

Dernek, “ÇYDD, tüzüğü gereği doğa, çevre ve canlı haklarına saygılı olmayı ilke edinmiştir. Bu nedenle hayvanların yaşam hakları ihlal edilerek elde edilen ürünler ve bunların bedelleri üzerinden yapılacak bir bağışı kabul etmemiz söz konusu değildir.” açıklamasında bulunmuştu.

"NİYETİM BU DEĞİLDİ"

Bu açıklama üzerine Bülent Ersoy, ÇYDD’yi vasiyetnamesinden çıkardı. Ersoy,  “Ben bu hediyemi, bu tarz spekülasyonlar oluşmadan önce yüreğimdeki samimi duygularımla bir röportajım esnasında beyan etmiştim. Muhterem dinleyicilerimden gelen bazı olumsuz yorumlar üzerine; kendimi aklamak ve paklamak adına kimseyi ya da kurum ve kuruluşları kullanmak değildi niyetim.

"BAĞIŞLARIN HEPSİNİ İPTAL ETTİM"

Geçtiğimiz yıllarda avukatlarıma kaleme aldırmış olduğum vasiyetnamemde hatırı sayılır taşınır ve taşınmaz mal varlığımın bir kısmını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştım. Dernek tarafından yapılan bu açıklamalar üzerine değerli avukatlarıma talimat vererek vasiyetnamemi yeniden düzenlettim. 3. maddede yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne yapmış olduğum bağışlarımın iptalini gerçekleştirdim.

"ATATÜRK DE KÜRK GİYERDİ"

İlkelerinden esinlendiğinizi belirttiğiniz dünya lideri, çağdaşlığın en yüce temsilcisi, başkomutan büyük Atatürk’ün ve dünya tarihinin en görkemli imparatorluklarından Osmanlı İmparatorluğu’nun muhteşem padişahlarının da kürk kullandıklarını sizlere hatırlatırım.”

Bülent Ersoy: Vasiyetimden ÇYDD’yi çıkardım

Bülent Ersoy: Vasiyetimden ÇYDD’yi çıkardım

Bülent Ersoy: Vasiyetimden ÇYDD’yi çıkardım

Bülent Ersoy: Vasiyetimden ÇYDD’yi çıkardım