Saç ekimi sonrası kesin sonuç ne zaman görünür

w

Mar-Med Marmara Hair Estetik Uzmanı Meral Biçer, saç ekimi sonrası ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: Saç ekimi tedavisinde; saçsız kalan ya da kısmi olarak dökülen sahaya saç kökleri ekilir. Saç ekimi tedavisinde ense gibi güçlü saç köklerinin bulunduğu alanlardan saç kökü alınır ve saçsız bölgeye transfer sağlanır. Saç ekimi başarı ise kişinin cinsiyetine, tedavinin uygunluğuna, hastanın tedaviye katkısına göre değişmektedir.

EKİMİN YAPILDIĞI GÜNDEN SONRA GÖRÜLEN SONUÇ AŞAMALARI

Saç ekimi işlemine tabii tutulan hastaların cinsiyetlerine bağlı olarak ekilen saçların çıkış süreleri değişkenlik gösterebilir. Örnek olarak kadınlarda saç ekiminden sonra yeni saçların çıkış süresi daha uzun sürmektedir. Saç ekiminden bir ay sonra ekilen saçların büyük bir kısmı dökülür. Ardından ise yeni ve kalıcı saçlar çıkar. Dökülen saçlar yaklaşık olarak 2 ay sonra yeniden çıkar. Saç köklerinin nereye ekildiğine bağlı olarak da saçların uzama süresi farklılık gösterebilir. Örnek olarak saç ekimin uygulandığı ön bölümler iki üç aylık süreçte çıkmaya başlarlar ve daha hızlı uzarlar. Beşinci ay sonuna gelindiğinde yüzde 60 oranında saç köklerinin tamamı çıkmış olur. Tepe bölgesine ekilen saçların uzama hızları ve çıkış süreleri, öndeki saçlara orana daha uzundur. Tepelerdeki saçlar 12 ayın sonunda tamamen çıkarlar. Bu durum bazen 18 ay gibi bir süreyi de kaplayabilmektedir.

Saç ekimi yapılan hastanın ilk iki hafta boyunca uyması gereken bazı kurallar vardır. İlk olarak ekim yapılan sahanın güneş ışınlarına maruz kalmaması ve darbe almaması oldukça önemlidir. Operasyonun geçirildiği ilk üç günün ardından saçın düzenli olarak 12 gün boyunca yıkanması da çok önemlidir. Bu aşamada hastanın saç ekimini gerçekleştiren uzmanın talimatlarına uyması ve tedavide kendine düşen sorumlulukları yerine getirmesi, sonuçların daha hızlı fark edilmesini sağlayacaktır. Bknz: Saç ekimi sonrası sonuç ne zaman görülür?

SAÇ EKİMİ TEDAVİSİ YAPILDIKTAN SONRAKİ İYİLEŞME ZAMANI AŞAMALARI

1.hafta:

Saç ekimi yapıldıktan sonraki ilk 1 haftalık evre oldukça önemlidir. Bu zaman diliminde yeni ekilen saç köklerinin korunması tedavinin başarısını etkileyecektir. Saç ekimi yapıldıktan sonra iyileşmenin ik belirtisi saç ekimin yapıldığı bölgede ve ense bölgesindeki kırmızı kabukların yıkamaya bağlı olarak dökülmesidir. Kabuklanmaların dökülmesi tedavinin başarılı şekilde sürdüğünü göstermektedir. Kabuklanma dökülmeleri 1 hafta ile 15 gün arasındaki zaman diliminde farklılıklar göstermektedir.

1. Ay:

Saç ekimi tedavisinin üzerinden geçen bir aylık zamanın ardından ekilen saç köklerinin yarısından çoğu dökülür. Bu aşama oldukça doğaldır. Tedavinin doğal bir aşaması olduğu için hasta panik yapmamalıdır. Saçlar 2-3 ay içinde yeniden çıkacaktır.

2. Ay:

İkinci ay sonunda, birinci ay itibariyle dökülen saç kökleri tekrardan yerine çıkmaya başlar. Saç kökleri bu aydan itibaren yavaş yavaş uzama sürecine girmektedir. Üçüncü ayın başında ise kişi saçlarında ve saç köklerinde gözle görülür ufak değişimlerin farkına da varabilecektir.

3. Ay:

Üçüncü aydan itibaren saç köklerinde uzama başlar. Saçlar yaklaşık 1 cm boyuna ulaşır. Tedavi olan kişi artık saç köklerindeki uzamanın farkındadır. Saç köklerindeki bu düzenli değişimler tedavinin de başarılı olduğunun göstergeleridir.

5. Ay ve sonrası:

Saç ekimi tedavisi olan kişilerdeki en büyük değişimin yaşandığı süreç 5. Aydır. Bu süreçte kişi artık tedavinin tüm etkilerini fark eder. Ekilen alandaki saçların %60’ı bu süreçte çıkmıştır. Kişi artık saçlarına istediği yönde şekiller verebilmekte istediği gibi kestirmektedir. Unutulmaması gereken bir başka faktör de ekilen bölgede çıkan ilk saç kökleri ince telli olabilir. Ancak zamanla saçı kestirmeye bağlı olarak saç telleri kalınlaşacaktır. Bazı durumlarda tedavinin 5. ay sonrasına sarktığı, 8. ile 12. aylar arasında yüz de yüz sonuç verdiği de görülmektedir.