Son seçim anketi

Son seçim anketi

ENSONHABER.com / ÖZEL Seçimler yaklaştıkça araştırma şirketlerinin seçim anketleri de hızla artıyor. Partilerin seçim hazırlıkları da hız kesmeden devam ediyor. Seçim bildirgesini ilk açıklayan parti MHP oldu. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun da yurt gezileri devam ediyor.

SEÇİME 131 GÜN KALA SON SEÇİM ANKETİ İÇİN TIKLAYIN

SON ARAŞTIRMA

Andy - Ar sosyal araştırmalar şirketi seçimlere 131 gün kala yaptığı anketi yayınladı. Ankette liderlerin üslup tartışmasından, son günlerde sıkça kamuoyunda tartışılan "Alkol satın alma yaşı ve satılan yerler hakkındaki düzenlemenin" içeriğine kadar bir çok konu halka soruldu.

AKP YÜKSELDİ

"Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz" sorusu AKP'yi sevindirecek. Seçim sürecine en avantajlı giren parti, geçtiğimiz seçimlerdeki gibi iktidar partisi AKP oldu. Bugün itibarı ile oylarını geçtiğimiz aya göre 1,9 artırarak 46,4'ten 48,3'e çıkardı.

CHP VE MHP YERİNDE

AK Parti'nin en büyük rakibi olan CHP'nin oylarında ise herhangi bir değişimin olmadığı gözlemlenmekte. CHP'nin oyu seçime 4 ay kala yüzde 25,2 oldu.

CHP gibi MHP'nin de oyları aynı durağanlıkta devam ediyor. Halen barajın hemen üstünde riskli bir durumda olan MHP'nin bugünkü oy oranı yüzde 10,6.