Today's Zaman Türkiye'yi terör destekçisi gibi gösterdi

Today's Zaman Türkiye'yi terör destekçisi gibi gösterdi

AK Parti - Cemaat tartışmasıyla ipler iyice gerilmişken, Cemaat kanadı bu kez de İHH üzerinden saldırıya geçti.

YALAN HABER YAYILMAYA ÇALIŞILDI

Radikal Gazetesi, İnsani Yardım Vakfı'na ait olduğu ileri sürülen bir TIR dolusu silahın Hatay'da yakalandığına dair bir haber geçti. Bu haberin kısa sürede yalan olduğu ortaya çıktı. Ancak haberin yalan olduğu anlaşılana kadar gerek sosyal medyada gerekse Cemaat'e yakın bazı yayın organlarında haberin duyulması için elden gelen her şey yapıldı.

Today's Zaman Türkiye'yi terör destekçisi gibi gösterdi

TODAY'S ZAMAN İŞ BAŞINDA

Kimi Twitter hesaplarından TIR'ın İHH'ya ait olduğu ve içinde silah bulunduğu yazılırken Cemaat'in İngilizce yayın organı Today's Zaman da haberi dünyaya duyurmaya çalıştı. Today's Zaman, TIR dolusu silah ve mühimmatın Suriye'ye gitmek üzereyken Hatay'da yakalandığını ve bu TIR'ın İHH'ya ait olduğunu duyurdu. Ancak haber yalan çıkınca da haberi yayından almak zorunda kaldı.

GEZİ'DEN DE ÖNCE BAŞLAMIŞLARDI

Today's Zaman, ilk olarak Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin hızlı bir düşüşte olduğuna dair anketlerle hükümete karşı saldırıya geçmişti. Hatta Gül'ün olabildiğince ön plana çıkarıldığı anketler İngilizce Zaman'da boy boy yayımlanmıştı. Daha sonra Gezi Parkı protestolarında hükümete karşı ulusalcı gazetelerin bile kullanmadığı ifadeler Today's Zaman'da yer almıştı. Today's Zaman şimdi de İHH üzerinden saldırıya geçti.

"BAKANDAN AÇIKLAMA"

İçişleri Bakanı Efkan Ala söz konusu haberlerle ilgili açıklama yaptı. TIR'ın Suriye'deki Türkmenler'e yardım götürdüğünü belirten Ala,"TIR'da Türkmenlere götürülen yardım var. Siz içini biliyor musunuz. Herkes işini bilecek." dedi.