Tuğrul Türkeş seçim sonuçlarını yorumladı
Ajanslar

Tuğrul Türkeş seçim sonuçlarını yorumladı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 1 Kasım genel seçim sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu.

"VATANDAŞ HÜKÜMET KURMAK İSTEMEYENLERE KENARDA DUR DEDİ"

Seçim tahmininin yüzde 46 olduğunu söyleyen Türkeş, "Ben 'yüzde 46'nın üstü' diyordum ama yüzde 49,5'i tahmin etmiyordum. Vatandaşlar, tekrar normal ayarlarına getirdi bu işi. Yani hükümet olmak istemeyen partilere 'Sen şurada, kenarda dur' dediler" dedi.

"EN İYİ DEMOKRASİ"

Türkeş, 1 Kasım milletvekili genel seçimine katılım oranının yüzde 87 olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, bu durumun önemine işaret etti. Batı demokrasilerinde, "en iyi demokrasi" olduğu ifade edilen ABD'de bile seçime katılımın yüzde 50'yi bulmadığını dile getiren Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜRKİYE OLARAK BU İMTİHANDAN 10 ÜZERİNDEN 10'LA GEÇTİK"

"Türkiye'de 48 milyon insan sandığa gitti ve oy kullandı. Bir kere onlara müteşekkiriz. Yüksek bir görev şuuru ve sorumluluktur vatandaşlarımızın yaptığı. Başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız olmak üzere, devlet bürokrasisinde güvenlikle ilgili insanlarımız, hakimlerimiz, seçim kurullarında görev yapan AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin bütün sandık görevlilerine özverili çalıştıkları için teşekkür ediyorum. Herkes tam dikkat meseleyi takip etti. Batı'nın da imrendiği güzel bir seçim yaptık. Türkiye olarak bu imtihandan 10 üzerinden 10 ile geçtik."