Van'da 6.6 şiddetinde deprem

Van'da 6.6 şiddetinde deprem

Van ve çevresi bugün saat 13.40'da şiddetli depremle sallandı. Kentte telefonlar sustu, elektrikler kesildi. Depremin merkez üssü ise Tabanlı Kötü. Kentte bazı evlerin yıkıldığı haberi geliyor..

KANDİLLİ: 6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre merkez üssü Van'ın Tabanlı köyü olan deprem Erzurum ve Diyarbakır'dan da hissedildi. Depremin Van'da bazı evleri yıktığı bildiriliyor. 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin yerin 5 km derinliğinde meydana geldiği belirtiliyor.

6,6 büyüklüğündeki deprem Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Siirt'te de hissedildi. Artçı sarsıntılar ise sürüyor.Elektriklerin kesildiği bilgisine ulaşıldı.

OLAY YERİNDE İLK GÖRÜNTÜLER

Artçı sarsıntılar nedeniyle çevre illerdeki vatandaşlar da evlerini terk ederek sokaklara çıktı. Depremde kent merkezinde çok sayıda binanın çöktüğü belirtildi. Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.

OLAY YERİNDEN İLK KARELER

Boğaziçi Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı açıklamaya göre deprem 5 km derinlikte oldu.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son yaptığı açıklamada hasar gören havaalanlarının tekrar uçuşa elverişli hale getirildiğini söyledi.