İHA

Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Kemalpaşa Mahallesi'nde evinin önünde 10 yaşındaki kardeşi Ecem Fatmasu Er'e bisiklet sürmeyi öğreten 15 yaşındaki Arda Ege Er, kurşunuyla ayağından vuruldu.

Kurşunun ayağına isabet etmesinin ardından yaralanan çocuğun topallayarak kardeşi ile evin önünden uzaklaştığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, Arda Ege Er'in çatıya isabet eden bir başka kurşundan çıkan sesin ardından havaya baktığı daha sonra ayağına kurşunun isabet ettiği görüldü.

"Kardeşime 'eve gidelim' diyemeden ayağıma kurşun geldi"

Ayağından yaralanan Arda Ege Er özel bir araçla hastaneye kaldırılırken, ayağına isabet eden kurşun çıkarılarak taburcu edildi. Aile olay ile ilgili şikayette bulunurken, polis inceleme başlattı.

Yaşadıklarını anlatan küçük çocuk, "Evin önündeydik. Kardeşimin bisiklet sürmesine yardımcı oluyordum. Bir ses duydum. Yanımızda da otoparkın çatısı vardı. Yukarıya baktığımda bir şey göremedim. Kardeşime 'eve gidelim' diyemeden ayağıma kurşun geldi." dedi.

"Kimsenin canı yanmasın"

Silah sahibi vatandaşlara seslenen Er, "Dikkatli olsunlar. Silah sıkmasınlar. Çevrede insanlar var. Bana denk geldi, tekrar birine denk gelebilir. Kafalarına, vücutlarına ya da birinin kalbine de denk gelebilir." şeklinde konuştu.

"Bu olaylar ilk kez yaşanmıyor"

Baba Aydın Er, bu olayların birçok kez yaşandığını dile getirdi. Evlerinin etrafına kurşun isabet etmesinin ilk olmadığını söyleyen baba Er, ”Vatandaşlardan tek dileğim; kimse silah sıkmasın, kimse yaralanmasın. Her düğünde, her bir kutlamada, sevinçte silah sıkıyorlar. Otoparkın ve çatımızın üzerine saçma ve kurşunlar dökülüyor. Biz her seferinde polisi arıyoruz.

Ekipler müdahale ediyorlar ancak insanlarımız tekrardan sıkmaya devam ediyor. Lütfen sevinçlerimiz acıya dönüşmesin. Rica ediyorum, sevincimizi kendi içimizde yaşayalım, kimsenin canı yanmasın, kimse üzülmesin." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)