İHA

Ankara’da arkadaşını ziyarete giden Beren Su Bolat, beklenmedik bir kazaya kurban gitti.

Sincan'da yakın arkadaşıyla buluşan 13 yaşındaki Beren Su Bolat, farklı bir arkadaşını da ziyaret etmek istedi.
Arkadaşlarının bulunduğu apartmana giden iki genç kız asansörü kullandı.

Asansörde mahsur kaldılar

İki genç kız, bindikleri asansörde mahsur kaldı.

Bolat’ın durumu yakınlarına bildirmesi üzerine mahsur kalan çocukları kurtarmak için itfaiye ekipleri yönlendirildi.

5’nci ve 6’ncı katın arasında arızalanan asansörden çıkarıldığı esnada bilinmeyen bir nedenden dolayı düşen Bolat, zemine çakıldı.

Hayatını kaybetti

Mahsur kalan diğer çocuk kurtarılırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Hayatını kaybettiği belirlenen Bolat’ın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

İtfaiyeciler hakkında soruşturma açıldı

Çocukları kurtarmaya gelen 3 itfaiyeci ile ilgiliyse ihmal olabileceği ihtimali sebebiyle soruşturma başlatıldı.

Toprağa verildi

Cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan yakınları tarafından teslim alınan Bolat için Sincan Cimşit Mezarlığında yer alan Cimşit Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Bolat’ın cenazesinde ailesi, yakınları ve arkadaşları yer aldı. Namazın ardından Bolat’ın cenazesi gözyaşları arasında defnedildi.

"Yaptıkları insana değer vermemezlik"

Olayda ihmal olduğunu iddia eden dayı Fatih Büyükata, “Asansör arada kalmış. İtfaiye gelmiş. Hem alt taraftan hem de üst taraftan asansörün kapısını açmış. Oradaki kişiler, ekiplere kapının alttan açılmaması gerektiğini söylemiş.

Oradaki 3 itfaiyeci de işlerine karışılmaması gerektiğini söylemiş. Yeğenimi çekmeye çalışırken düşürmüşler. Yaptıkları tamamen iş bilmemezlik ve insana değer vermemezlik." dedi.

"İtfaiyeci düşeceğini anlayınca yeğenimi bıraktı"

Dayı Büyükota,"Olayın kasıtlı olduğuna inanmıyorum ama yapılan iş tamamen sorumsuzluk. Herhangi bir önlem almadan kurtarmaya çalışmışlar.

Şikayetçiyiz. İtfaiyeci kendisinin de düşeceğini anlayınca çocuğu bırakmış. Sonuna kadar da sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

"Resmen cinayet, hiçbir güvenlik önlemi yok"

Bolat’ın diğer dayısı Ümit Büyükata, “Asansörde kalmışlar. İtfaiye gelmiş. 4 kişi hiçbir tedbir almadan kapıyı açmışlar. Asansör ortada kalıyor. Alttan almaya çalışıyorlar. Diğer çocuğu çıkartıyorlar. Bizim kıza gelince bırakıyorlar, aşağı düşüyor.

Resmen cinayet, başka hiçbir şey değil. 13 yaşındaki bir kız çocuğu nasıl aşağı düşer. Hiçbir şey yapmıyorsan bir kemer bağlayabilirsin. Hiçbir güvenlik önlemi yok.” ifadelerini kullandı.

"İşinin ehli insan olsaydı kızım yaşayacaktı"

Anneanne Esma Büyükata ise, “İşinin ehli olan insanlar olsaydı nasıl çalışılacağını bilirdi. Benim çocuğum şu anda hayatta olacaktı, bu acıları biz yaşamayacaktık.” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)