İHA

Bugün saat 16.00 civarında Antalya'nın Aksu ilçesi Altıntaş Mahallesi'nde, şiddetli rüzgarın etkisiyle elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımlar boş bir arazideki kuru otları tutuşturdu. Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri, yangın bölgesine giriş yapamayınca müdahalede zorlandı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayılarak kısa sürede 40 metrelik kayalıkları aşıp, üst bölgede yer alan inşaat alanına sıçradı.

ARAZİDE ÇIKAN YANGIN, İŞÇİLERİN YATAKHANESİNE SIÇRADI

Yangın, hava şartları nedeniyle çalışmanın durduğu inşaat sahasında, yaklaşık 100 işçinin dinlendiği ve yatakhane olarak kullandığı barakalara sıçradı. Alevler kısa sürede barakayı sardı, içerideki işçiler panik içinde kendilerini dışarı attı. Birçok işçinin, alevlerin hızla yayıldığı yatakhaneden eşyalarını dahi alamadan son anda kurtulduğu öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabalarına rağmen, yangın sonucunda baraka tamamen kül oldu.

"OĞLUM SON ANDA KURTULDU"

Yangın sırasında yatakhanede dinlenen işçilerden Bilal Erkaymaz, oğlunun alevlerden son anda kurtulduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Yangın, aşağıdan başlayıp buraya kadar sıçradı. İlk olarak çamaşır makinelerinin olduğu bölümde alevler görüldü. O sırada içeride yaklaşık 100 işçi vardı. Şu an kimsenin eşyası kalmadı, her şey yandı. Bazı işçiler, ayakkabıları bile olmadan çıplak ayak kaçmak zorunda kaldı. Motosikletler bile alevler içinde kaldı. İtfaiyeyi aradılar ama zamanında gelemedi. Oğlum içerideydi, neredeyse yanıyordu. Son anda kendini iç çamaşırıyla dışarı attı. Zor kurtuldu. İşçilerin hiçbir şeyi kalmadı.

YANGIN KAYALIKLARI AŞTI, BARAKAYI TUTUŞTURDU

Başka bir çalışan olan Miran Doğan, yangının şantiyenin alt kısmındaki arazide başladığını ve hızla yayılarak kayalıkları aşarak yatakhaneye ulaştığını anlattı.

Doğan,

Yangın elektrik tellerinden çıktı. İlk başta ateş uzaktı, ancak itfaiye ekipleri arazinin zorluğu nedeniyle müdahale edemediler. Alevler hızla barakaya sıçradı, herkes kaçmak zorunda kaldı ve içerideki eşyalar kaldı. Çamaşır makineleri, motosikletler, telefonlar, cüzdanlar tamamen yandı. Burada kalan tüm işçilerin değerli eşyaları içerideydi

dedi.

Ekipler yangınla ilgili soruşturma başlatırken, can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)