
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların zor durumlarını ve dini duygularını suistimal eden kişileri tespit etti.
“Hoca” olduklarını söyleyerek mağdurlarla iletişime geçen şüphelilerin, önce kişisel bilgilerine ulaştıkları ardından da üzerlerinde büyü olduğu, cin musallatına uğradıkları ya da hastalıkları bulunduğu gibi gerekçelerle insanları korkuttukları öğrenildi.
SAHTE İLAÇLARLA TEDAVİ OYUNU
Görüşmeler sonrası sözde tedavi seansları düzenleyen zanlılar, bazı mağdurlara cinsel saldırıda bulundu, bazılarına ise doğal karışım adı altında sahte ilaçlar verdi.
Bu ilaçları kullanan bazı kişilerin, sonrasında hastaneye başvurduğu tespit edildi.

865 BİN TL VURGUN YAPTILAR
Polis ekipleri,“nitelikli dolandırıcılık” ve “cinsel saldırı” suçundan aranan şüphelilere Isparta ve Konya’daki adreslerinde eş zamanlı baskın düzenledi.
Dini duyguları kullanarak insanları kandırdıkları tespit edilen A.G. ve M.G. Isparta’da, A.Ç. ise Konya’da 865 bin TL’lik vurgunla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI
Evlerde yapılan aramalarda; dolandırıcılıkta kullanılan doğal karışımlar, muskalar, Arapça el yazmaları, 3 cep telefonu ve sim kartlar ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.G., M.G. ve A.Ç., “nitelikli dolandırıcılık” ve “cinsel saldırı” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış