AA & Ensonhaber

Artvin'de yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, araç ve yaya ulaşımında güçlükler yaşandı, bazı iş yerlerini ise su bastı. Maddi hasarların meydana geldiği bölgede, yetkililer olası tehlikelere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şiddetli yağış nedeniyle belediye ekipleri, su tahliye çalışmaları ve yolları açma işlemlerini sürdürürken, küçük derelerin getirdiği sular nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda da ulaşım aksadı.

HEYELAN YOLA İNDİ, ARAÇLAR SON ANDA KURTULDU

Artvin’de Hopa Sugören limanında sağanak yağış sonrası Karadeniz sahil yolu üzerinde meydana geldi. Yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları karayoluna düştü. Bazı araçlar ise heyelandan son anda kurtuldu.

BİR VATANDAŞ O ANLARI KAYDETTİ

Heyelan sırasında limanda teknesinde bulunan Celal Özkan, yaşananları saniye saniye cep telefonu ile kayıt etti. Bir firmada kaptanlık yapan Celal Özkan yaşananları anlatarak

Limanda oturuyordum. Aşırı yağıştan dolayı ses gelince. Heyelan olduğunu gördük. Karayolundan sürekli araçlar geçiş halindeydi. Bölgemizde aşırı yağışlardan dolayı sorun oluyor. O anda telefonu aldım çekim yapmaya başladım. Tam o sırada bir ağaç devrildi heyelanla koparak yola düştü. O sırada geçen bir araç saniyelerle kurtuldu

dedi.

VALİ ERGÜN: "OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Valisi Dr. Turan Ergün heyelan sonrası yaptığı açıklamada,

Hayatı olumsuz etkileyen bir durum yok. Bazı lagarların yükselmesiyle ilgili su yükselmeleri mevcut. Trafikte bir aksama yok. Hopa- Sarp arasında yamaçtan bir kütle düşmüş. Ekiplerin çalışması devam ediyor

ifadelerini kullandı.

Yağışın etkisiyle ilçe merkezindeki su kanalları ve rögarların tıkanması üzerine cadde ve sokaklar suyla kaplandı.

OTOPARKTA 6 OTOMOBİL VE BİR MOTOSİKLET ZARAR GÖRDÜ

Orta Hopa Mahallesi'nde yamaçtan kopan kaya ve toprak kütlesi, bir apartmanın otoparkındaki 6 otomobil ve 1 motosiklete zarar verdi.

HASTANEYİ DE SU BASTI

İlçede aralıklarla süren yağış nedeniyle Hopa Devlet Hastanesi de su baskınına maruz kaldı. Acil servis girişinde oluşan su baskınlarına, hastane personeli müdahale edip, suyu tahliye etmeye çalıştı.