Haber Merkezi

Bingöl'ün Bahçelievler Mahallesi'nde, dehşet veren bir olay yaşandı.

Eski hal mevkiinde madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu (19), etrafındakilerle tartışmaya başladı.

Yaşanan tartışmanın ardından madde bağımlısının etrafındakilere bıçakla saldırması sonucu 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Olayın ardından Mirzan Mahallesi'ndeki su deposu mevkiinde polis ekiplerince gözaltına alınan zanlı Emir Can Zazaoğlu, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi

sonucu ölenlerin sayısı Fikri Carfi ve Özcan Aydın'ın da hayatını kaybetmesiyle 4'e yükseldi.

Hastanelerdeki 5 kişinin tedavisi devam ediyor.

Akrabalarını ziyarete gelmişti

Hayatını kaybedenlerden 85 yaşında olan Ekrem Budancamanak'ın kalp hastası olduğu, daha önce birkaç kez operasyon geçirdiği, akrabalarını ziyaret etmek için Mersin’in Tarsus ilçesinden Bingöl’e geldiği belirtildi. Ekrem Budancamanak’ın cenazesinin, otopsi işlemlerinin ardından Tarsus’a götürülüp defnedileceği bildirildi.

Babası tedavi için başvurmuş

Şüphelinin babası Mehmet Zazaoğlu’nun, 28/11/2023’te Sulh Hukuk Mahkemesi’ne oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, evdeki eşyalara, kendisine ve çevresindekilere zarar verdiğini, 12 yaşındaki kız kardeşinin de ağabeyinin bu durumundan korkarak kötü etkilendiğini belirterek, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında tutularak, tedavi edilmesi için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Mahkeme de bu talebin değerlendirilmesi için Emir Can Zazaoğlu’nu Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. Hastane tarafından 4 Temmuz’da düzenlenen raporda, Emir Can Zazaoğlu ile ilgili ‘Şahsın halihazır durumu ile yapılan psikiyatrik muayenesinde Türk Medeni Kanunu’nun 432’nci maddesi gereğince yatarak tedavisinin gerekli olmadığını bildirir sağlık kurulu raporu oy birliği ile verildi’ şeklindeki görüş belirtildi.

5 Temmuz’da davanın görülen karar duruşmasında mahkeme, rapora istinaden Emir Can Zazaoğlu’nun ‘Tedavi amacıyla özgürlüğünün kısıtlanmasına yer olmadığına’ karar verdi. Emir Can Zazaoğlu’nun emniyetteki işlemleri devam ediyor.