İHA

Son yıllarda sık sık gündeme gelen bozayılar, Nemrut Kalderası'nda artan ziyaretçi ilgisi ile daha çok görülmeye başlandı.

Bölgeye gidenlerin zaman zaman elleriyle beslemeye çalıştıkları bozayılar, bu kez organize şekilde bir çadıra dadanırken objektiflere yansıdı.

Piknik yapmak için bölgeye gelenlerin çadırına gelen 3 bozayıdan biri çadırdan yiyecek alırken, diğer 2'sinin çevreyi kolaçan ettiği ve daha sonra çadırın yanındaki sepet ve poşetler içindeki yiyecekleri alarak yedikleri görüldü.

Drone ile havadan görüntülenen bozayıların sevimli halleri ise izleyenleri gülümsetti.

Piknikçilerin sonradan fark edip uzaklaştırmaya çalıştıkları bozayıların, uzun bir süre aldıkları yiyecekleri yemekle meşgul olduğu gözlemlendi.

PİKNİKÇİLER ÇADIRLARI TOPLAYIP UZAKLAŞTI

Vatandaşların su dökerek uzaklaştırmak istediği bozayıların, arkasını dönen vatandaşlara saldırma girişimi ise anbean drone kamerasına yansıdı.

Vatandaşın son anda fark edip yaptığı manevra sayesinde saldırı girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Uzun süre ayıların uzaklaşmasını bekleyen piknikçiler, ardından çadırlarını toplayarak alandan uzaklaştı.

Öte yandan, Nemrut'ta son dönemlerde sıkça görülmeye başlanan bozayılarla ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, ayı saldırılarına karşı dikkatli olunması ve ayılarla temas kurulup, elle beslenmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)