İHA

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaşayan bir aile, bütçelerine uygun bir araba bulamayınca soluğu Bolu'daki ikinci el otomobil pazarında aldı.

Bolu'ya gelen aile, Galericiler Sitesi'nde birçok dükkanı gezerek kendilerine uygun bir araba bakmaya başladı.

Uzun süre gezen aile, sonunda bir dükkandan otomobil beğenerek pazarlık için masaya oturdu.

KAVGA EDER GİBİ PAZARLIK ETTİLER

Depremden dolayı mağdur olduklarını ifade eden müşteri, satıcı ile pazarlık yapmaya başladı.

Seslerin aşırı yükseldiği pazarlık anını ise satıcının yeğeni hatıra olması amacıyla cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

"KOLUM ÇIKTI SANDIM"

Satıcı, adeta kavga eder gibi görüntülerin oluştuğu pazarlık anlarını sosyal medya hesabından, "Kolum bir an çıktı sandım" notu ile paylaştı.

Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi görürken, depremzede ailenin iki otomobil aldığı öğrenildi.

"KOMŞU ESNAF KAVGA EDİYORUZ SANDI"

Böyle bir pazarlığı uzun zamandır yapmadığını anlatan satıcı Gürkan Güler, "Pazarlık bir Anadolu kültürüdür. Genelde böyle pazarlıklar Kurban Bayramı için kurulan hayvan pazarlarında görülür. Komşu esnafımız bizim pazarlığımızı kavga zannetmişler. Hatta bir galerici arkadaşımız bu sırada namaz kılıyormuş. Namazdan kalkıp yanımıza geldi, 'Ne oluyor?' diye sordu" dedi.

"YILLARDIR BÖYLE PAZARLIK GÖRMEMİŞTİK"

Güler, sıkı bir pazarlık yaşandığını belirterek, "Az daha kolumu çıkarıyorlardı. Paylaştığım pazarlık videosunu doktor bir arkadaşım da görmüş, 'Hastaneye gel bir kontrol edelim. Belki kolunu askıya alırız' dedi. Spontane gelişen bir olay oldu. Yanımda çalışan Ogün isimli yeğenim hatıra olsun diye o anları kayda aldı. Biz de uzun yıllardır böyle bir pazarlık görmemiştik. Bizim için de güzel bir hatıra oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)