İHA

Bursa'da küçük çocuk korku dolu anlar yaşadı.

Merkez Osmangazi ilçesinde formalı 9 yaşındaki Yusuf Emir Bolat, arkadaşıyla sokakta otururken saldırıya uğradı.

Bisikletiyle ilerleyen bir kişinin önce hakaretlerine ardından biber gazlı saldırısına uğradı.

Fenalaştı, hastaneye kaldırıldı

Acı içinde kalan çocuk nefes almaya çalışırken, saldırgan bisikletiyle olay yerinden kaçtı.

Saldırının ardından fenalaşan çocuk, hastanede tedavi altına kaldırıldı.

"Konunun takipçisiyiz"

Küçük çocuğun Trabzonspor Futbol Okulu'nda öğrenci olmasından dolayı bordo-mavili kulüpten açıklama yapıldı.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Bursa’da henüz kimliği belirlenemeyen bir şahıs, 9 yaşındaki Trabzonspor Futbol Okulu mensubu öğrencimize önce hakaret edip sonra da yüzüne biber gazı sıkarak asla kabul edilemez bir gerçekleştirmiştir. Biber gazının etkisinden ötürü hastanede tedavi gören genç taraftarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; saldırıyı gerçekleştiren bu şahsın bir an önce yakalanarak gereken cezayı alması için konunun takibinde olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz."

Saldırgan gözaltında

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bisikletiyle kaçan şüphelinin, Veysel İ. (31), olduğunu belirledi.

Veysel İ., yakalanarak gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan zanlı Asayiş Şube Müdürlüğü'nden adliyeye sevk edildi.

"Sen Trabzonlu musun dedi"

Yaşadığı olayı anlatan 9 yaşındaki Yusuf Emir Bolat, “29 Ekim’i kutladıktan sonra maça gitmiştik. Maçtan sonra eve dönüyorduk. Kapının önünde dondurma yiyorduk. Birkaç dakika sonra aşağıdan bir tane bisikletli adam geldi. Cebinden biber gazı çıkardı. ‘Sen Trabzonlu musun’ dedi, ‘evet’ dedim. ‘Trabzonspor eziktir’ dedi, gözüme biber gazı sıktı. O adam yüzünden hastanelik oldum.” dedi.

"Çocuğuma bir şey olacak diye çok korktum"

Camdan oğlunun çığlık sesine çıktığını belirten anne Sonay Bolat, “1-2 dakikalığına yanlarından ayrılmıştım, camdan çığlık seslerine çıktım. Yanlarına indiğimde bana anlattı ama mantığım hiçbir şekilde almadı. Komşularımız sağ olsun sularla gözlerini yıkamışlar. Ambulans geldi, hastaneye kaldırdık. Küçücük çocuğun tansiyonu 18’e çıktı. Çocuğuma bir şey olacak diye çok korktum. Neye uğradığımızı şaşırdık. Sabah hastaneden geldik, karakola gittik. Çocuk şubede avukat eşliğinde ifadesini verdi. Hastaneye tekrar geri döndük, adli tıpta muayenesi yapıldı. Çocukta yoruldu biz de yorulduk, keşke olmasaydı.” diye konuştu.

"Herkes başka bir şey düşünürken ben pedagog bulmaya çalıştım"

Çocuğunun sokakta oyun oynamasına devam edeceğini söyleyen Bolat, “Çocuğumun hayat standartlarını kısıtlamayacağım. O yine sokakta oyun oynayacak. Ben neden korkayım bunu yapan korksun. Bunu yapmaya teşebbüs edecek insanlar korksun. Küçücük çocuğa yapmışlar, bunu yetişkine bile yapmasınlar. Ben ve çocuğum bu olaydan çok etkilendik, herkes başka bir şey düşünürken ben pedagog bulmaya çalıştım. Dün sokakta oynamak istedi, gözümün içine baktı.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)