Bursa'da polis, 'dur' ihtarına uymayan sürücüyü uyarı ateşi açarak yakaladı
DHA

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 150 polisin katılımıyla huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, Osmaniye Mahallesi Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde denetleme yapan ekipler, otomobil sürücüsü Yusuf K.’ya 'dur' ihtarında bulundu, ancak sürücü ihtara uymayarak hızla kaçmaya çalıştı.

UYARI ATEŞİ AÇILDI

Kaçan sürücüyü durdurmak üzere araca tutuna polis ekiplerini de metrelerce sürükledi.

O sırada polis havaya uyarı ateş açtı. Panik yapan sürücü bu sırada kontrol noktasında durdurulan bir başka otomobile çarparak durdu.

Sürücü ve otomobilde bulunan yolcuları araçtan indiren polis arama yaptı.

ALKOLLÜ OLDUĞU BELİRLENDİ

Araçta ve yolcularda herhangi bir suç unsuruna rastlanılamazken, sürücünün yapılan kontrolünde 2.0 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Sürücü Yusuf K.’ya alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 lira cezai işlem uygulanırken, ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.

DENETİMLERDE 190 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Öte yandan, polis ekiplerinin ilçe genelinde 4 farklı noktada yaptığı denetlemelerde 190 araç kontrol edildi, 484 kişinin de kimlik sorgulaması yapıldı.

Kurallara uymayan ve evrakları eksik olan sürücülere toplamda 70 bin lira cezai işlem uygulanırken, alkollü olduğu saptanan 2 sürücünün de ehliyetine el konuldu.

Ayrıca üzerinde 18 gram esrar maddesi çıkan bir şüpheli de gözaltına alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)