Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      AA & Ensonhaber

      Çorum’un Bahçelievler Mahallesi’nde yaşanan köpek saldırısı mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde’de ikamet eden 77 yaşındaki Suna Sarmaşık, eşi Mustafa Sarmaşık (80) ile birlikte misafirlerini uğurladığı sırada aniden bahçeye giren bir köpeğin saldırısına uğradı. Köpeğin yere düşürdüğü eşini kurtarmaya çalışan Mustafa Sarmaşık da hayvanın ısırması sonucu kolundan yaralandı.

      Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ancak saldırgan köpek, Mustafa Sarmaşık tarafından bahçeden uzaklaştırılmasına rağmen tehlike saçmaya devam etti. Bir süre sonra yakındaki bir başka evin bahçesine giren köpek, 46 yaşındaki Şükran Keçeci’ye saldırdı. Kolundan yaralanan Keçeci, eşinin müdahalesiyle kurtuldu.

      Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan Suna Sarmaşık, Mustafa Sarmaşık ve Şükran Keçeci, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olay yerine gelen barınak görevlileri saldırgan köpeği yakalayarak Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürdü. Polis ekipleri ise köpeğin sahibini tespit etmek için çalışma başlattı.

      GÖRGÜ TANIKLARI VE MAĞDURLAR, DEHŞET ANLARINI ANLATTI

      Saldırı anı güvenlik kameralarına yansırken, olayın mağdurlarından Mustafa Sarmaşık, köpeğin aniden bahçeye girerek eşine saldırdığını belirterek, “Misafirlerimizi uğurlarken köpek hızla içeri girdi ve eşimi yere düşürdü. Onu kurtarmaya çalışırken ben de ısırıldım” dedi.

      Eşinin kendisini köpeğin saldırısından kurtardığını söyleyen Suna Sarmaşık ise olay anını şu sözlerle anlattı:

      “Köpek üzerime atladı, yere düştüm. Eşim köpeği çekip aldı, yoksa hayatım tehlikedeydi. Yere düştüğümde kendimi kaybettim, yerden kalkamadım.”

      Bir diğer mağdur Şükran Keçeci ise köpeğin saldırgan tavrına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

      Polis ekipleri komşularımıza saldıran köpekle ilgili bilgi almak için mahalleye geldiği sırada hayvan bir anda benim bahçeme girip bana saldırdı. Köpeğin bir sahibi var ama tespit edilemiyor. Eğer bir hayvan besliyorsanız ona sahip çıkmalısınız. Benim canımdan önemli değil, ama bu tür olaylar başkalarının başına gelmesin.

      Olayın tanıklarından 75 yaşındaki Hüseyin Tınık ise sahipsiz ve saldırgan köpekler konusunda yetkililerin acil önlem alması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

      Eğer eşi yanında olmasaydı kardeşim hayatını kaybedebilirdi. Sorumluluğunu almayan kişilere ağır cezalar uygulanmalı. Çocuklar okula, kadınlar işe gitmeye korkuyor. Devlet bu soruna bir an önce çözüm bulmalı.

      Yetkililer, köpeğin sahibini tespit etmek ve benzer vakaların önüne geçmek için soruşturmayı sürdürüyor.