Dolandırıcılıktan tutuklanan zanlı, vali yardımcısının oğlunun cinayet şüphelisi çıktı
DHA

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kimliği belirsiz telefon hatları, halk arasında "Açık hat" olarak bilinen yöntemle internet üzerinden sahte araç ve ürün ilanları yayımlayan dolandırıcıların izini sürdü. Şüphelilerin, vatandaştan kapora ya da ürünün tamamına dair ödemeler alıp, hiçbir mal teslim etmedikleri tespit edildi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), şüphelilerin kimliklerini belirlemek için hem teknik hem de fiziki takip gerçekleştirdi. Yapılan araştırmalar, bu dolandırıcıların Türkiye'nin 61 ilinde 155 kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdığını ortaya koydu.

Tam 8 ay süren takip çalışmaları sonucunda, 10 Ekim tarihinde Denizli merkezli olarak Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 74 şüpheli, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Örgüte üye olma", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Suçtan elde edilen mal varlığını aklama" suçlamalarıyla gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 31'i tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

VALİ YARDIMCISININ OĞLUNUN CİNAYET ŞÜPHELİSİ ÇIKTI

Operasyon sonucunda tutuklananlardan biri olan 20 yaşındaki Kadir Ersoy'un, 25 Haziran 2019'da Pamukkale ilçesi Kınıklı Mahallesi'nde çıkan bir kavga sırasında bıçaklanan, eski Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan'ın oğlu 15 yaşındaki Safa Akif İnan'ın cinayet zanlılarından biri olduğu ortaya çıktı. Ersoy'un, bu olaya ilişkin açılan davada kasten adam öldürme suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve dosyanın itirazlar sonucunda Yargıtay’a taşındığı öğrenildi. Kadir Ersoy'un dosyası halen Yargıtay'da bulunurken, bir süre önce cezaevinden tahliye edildiği tespit edildi.

Aynı kavga sırasında, Safa Akif İnan’ın kardeşleri Ahmet Burak İnan (25) ve Mehmet Buğra İnan (25) da yaralanmış, ancak tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)