İHA

İstanbul'da haksız yere cezaevine giren gencin ailesi, adalet istiyor.

Pendik'te 2 Temmuz tarihinde silahlı saldırıya uğrayan 18 yaşındaki Aykan Yazar'a kurşun isabet etti.

Bir otomobilden sıkıldığı tespit edilen mermi çekirdeği, Yazar'ın boynundan girerek ağzının içinde kalmıştı.

Saldırı sonrası suç duyurusunda bulunan Yazar'ın ifadeleri doğrultusunda polis ekipleri soruşturma başlattı.

Tanıklar yanlış araç teşhis etti

Ekipler, beyanlarına göre ateş edilen aracın beyaz renkli bir araç olduğunu belirledi.

Aracın sürücüsü E.K., 4 Temmuz'da yakalandı. E.K., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Ancak emniyet birimleri tarafından olaya ilişkin çalışmaların derinleştirilmesi sonucu, beyaz renkli bir araçtan değil lacivert renkli bir araçtan ateş edildiği, beyaz renkli aracın camlarının kapalı olduğu fakat hemen arkasından gelmekte olan lacivert renkli aracın yolcu cam kısmının açık olduğu belirlendi.

Gerçek şüpheliler yakalandı

Ayrıca, lacivert renkli aracın yolcu koltuğunda oturan şahsın elinde silah olduğu tespit edildi.

Lacivert renkli aracın sürücüsü C.K. ve yolcu kısmındaki U.A. isimli şahıslar ile olay öncesi ve sonrası birlikte oldukları belirlenen A.T.S. ve E.K. isimli şüpheli şahıslar polis tarafından yakalandı.

Şüpheli şahısların yapılan ikamet aramalarında, 2 adet ruhsatsız tabanca ile 10 adet fişek ele geçirildi.

Cezaevinden çıkarılmadı

E.K.ise, olayın asıl faillerinin yakalanmasına rağmen hala cezaevinden çıkmadı.

E.K.'nıin ağabeyi Resul Koca, kardeşinin suçsuz olduğunun anlaşılmasına rağmen günlerdir cezaevinden bulunmasından ötürü mağduriyet yaşadıklarını belirterek kardeşinin cezaevinden çıkarılmasını talep etti.

"Suç kardeşimin üzerine yıkıldı"

Resul Koca, “İki arkadaş buradan yürürken kardeşim de bu yol güzergahını kullanıyor. Vurulanlar 3-4 el ateş sesi duyuyorlar. Vurulan kişi ensesinden mermi girdiğini söylüyor. Arkasını döndüğünde beyaz renkli bir aracın gittiğini söylüyor ve arkadaşlarının da verdiği ifadesi üzerine göre benim kardeşim iki gün sonra evimizden alındı. O günden beri kardeşimin üstüne suç yıkıldı, tutuklandı." dedi.

"Suçlular itiraf etti ama kardeşim hala içeride"

Koca, "Vuran kişiler, polisin detaylı incelemesi sonrasında yakalandı. Yakalananlardan birisi tutuklandı. İfadesinde her şey belli ‘ben vurdum ben ateş ettim' diyor.

Arkadaşlarının ifadesinden de belli, arkadaşları da ateş edildiğini söylüyor ama herhangi bir gelişme yok. Kardeşim kaç gündür tutuklu, mağdur.

Biz hakkımızı arıyoruz. Neden hala çıkmadığını biz de bilmiyoruz. Medyaya düştüğünden dolayı mı neden biz de bilmiyoruz. İfadelerde her şey belli, 15-20 gündür kardeşim içeride yatıyor, elimizden de bir şey gelmiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)