
Kastamonu'da yaşanan mezarlık cinayetinin sanıkları, hakim karşısına çıktı.
Kırkçeşme Mahallesi'nde yaşayan 32 yaşındaki Tolga Benderlioğlu, 25 Ocak 2024 tarihinde Ahmet Dede Mezarlığı'nda silahla vurulmuş halde bulundu.
Olayın ardından yapılan kamera incelemelerinde polis ekipleri, cinayete karıştığı düşünülen iki aracı takibe aldı.
ŞÜPHELİLER AKRABASI ÇIKTI
Karabük'te durdurulan araçlardaki Tolga Benderlioğlu’nun kayınpederi Osman D., kayınbiraderi İbrahim D. ile C.Ç. gözaltına alındı.
Savcılıktaki ifadelerinin ardından hakim karşısına çıkartılan Osman D., İbrahim D. ve C.Ç. tutuklandı.

İKİ DAVA BİRLEŞTİRİLDİ
Şüpheliler hakkında "kasten öldürme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma", "tasarlayarak öldürme" suçlarından dava açıldı.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Tolga Benderlioğlu’nun eşi N. Benderlioğlu ile kayınvalidesi Hasibe D. hakkında da dava açılarak diğer sanıkların dosyasıyla birleştirildi.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Bir önceki celsede Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Osman D. ve İbrahim D. için haksız tahrik indirimi talebinde bulunurken dosyaların birleştirilmesi sonrasında hazırlanan mütalaasında, sanıkların 'iştirak halinde fikir iş birliğiyle tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

"DAMADIM KÜFREDİNDE ANLIK ÖFKEYLE OLDU"
Mütalaayla ilgili savunması istenen Tolga Benderlioğlu’nun kayınpederi Osman D., "Bir anlık öfke ile oldu. Tolga, bana küfürler edince anlık oldu. Eşim, kızım araçtan hiç inmedi.
Ben, araçtan inip Tolga’nın yanına gittiğimde olay yerinde oğlumu yerde yatar vaziyette gördüm. Tolga da o sırada elini beline atınca anlık ben de bunu yaptım. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.
"OLAY, MAKTÜL ELİNİ BELİNE ATINCA YAŞANDI"
Tutuklu sanık Tolga Benderlioğlu’nun kayınbiraderi İbrahim D. ise, "Aracım arıza yaptı. Mezarlıkta durmak zorunda kaldık. Bu olay olduğu için üzgünüm. Böyle olmasını istemezdim. Olayın içerisinde buldum bir anda kendimi. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim.
Olay bir anda yaşandı. Tolga, elini beline atınca bu olay yaşandı. Biz, her zaman yapıcı olduk. Ben olayın içerisinde kendimi buldum. Bu olaydan ötürü üzgünüm, beratimi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"
Tutuklu yargılanan sanık C.Ç. de, "Benim herhangi bir şekilde kaçma durumum yok. İş yerimden gelinip alındım. Polisler aradıklarında adresimi söyledim, üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum." dedi.
AVUKATI TAHLİYE İSTEDİ
Tutuklu sanık Tolga Benderlioğlu’nun kayınbiraderi İbrahim D.’nin avukatı ise, "İki celse önce verilen mütalaa ile şu anda verilen mütalaa birbirinden farklı ve çelişkilidir. Mütalaayı kabul etmemiz mümkün değildir. Esas hakkındaki savunmamız için süre talebimiz bulunmaktadır. Ayrıca müvekkilimin de tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Osman D., İbrahim D. ve C.Ç.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış