İHA

Kayseri Adalet Sarayı'ndaki 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar S.Y., A.S. ve F.Ş. katılmadı, ancak tarafların avukatları duruşmada yer aldı. Sanık S.Y.'nin avukatı, müvekkilinin akli melekelerinin yerinde olmadığını ileri sürerek ceza verilmemesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti, avukatın bu savunmasını dikkate almayarak S.Y.'nin cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, tutuksuz sanıklardan S.Y.'ye "görev yaptırmamak için direnme" ve "hakaret" suçlarından toplam 9 yıl 7 ay hapis cezası verirken, A.S. için aynı suçlardan 4 yıl 2 ay, F.Ş. için ise sadece "hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası kararlaştırdı.

"SİNİRLERİME HAKİM OLAMAYIP SALDIRDIM"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde haciz işlemleri için bir fabrikaya giden Avukat Coşkun Özbek, burada fabrika sahibi S.Y.’nin saldırısına uğradı. S.Y., Avukat Özbek ve yanında bulunan kadın avukata hakaretler ve tehditler savurdu. Özbek, yaralı ayağıyla koltuk değneklerine dayanarak yürüyebildiği sırada S.Y., kendi koltuk değnekleriyle saldırdı. Olay, bir cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Avukat Özbek’in şikayeti üzerine S.Y., polis tarafından gözaltına alındı, ancak nöbetçi mahkeme tarafından denetimli serbestliğe bırakıldı. S.Y., savcılıkta verdiği ifadesinde olay günüyle ilgili olarak şu şekilde konuştu:

Kızımla iş yerime gittim ve bahçede daha önce tartıştığımız Avukat Coşkun Özbek’i gördüm. Sinirlerime hakim olamayarak, elindeki bastonu aldım ve kendime engel olamadan bastonla birkaç kez vurdum. Bu sırada avukat olduğunu öğrendiğim bayanın bizi görüntülediğini görünce, elindeki telefonu almaya çalıştım. Bu anlık sinirle gelişen bir olaydı ve bu durumdan pişmanlık duyuyorum. Kızım olayla ilgisi yoktu; o sadece beni sakinleştirmeye çalıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)