DHA

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 3 balıkçı, sabah ava çıkmak için teknelerine binince gördükleri manzara karşısında hayrete düştü.

Balıkçıların kazığa bağlı halde bıraktığı teknelerde bulunan motorların kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındığı anlaşıldı.

Teknesinin motorunun çalındığını fark eden sahiplerinden Şahabettin Keskin, aynı gün polise başvurdu.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Bölgede inceleme yapan ve çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini toplayan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

"HIRSIZLARIN BULUNACAĞINA İNANIYORUZ"

Tekne sahiplerinden Şahabettin Keskin, “Bizim Kuruçeşme halkı, Plajyolu halkı olarak burada kendimize göre çoluğumuzu çocuğumuzu gezdirebilecek, sosyal olabilmek için kullandığımız teknelerimiz var. Burada hırsızlık olayları olmaya başladı.

Bizim teknelerimizin motorlarını çalmaya başladılar. Bu konuda mağduruz. Mağduriyetimiz konusunda polis teşkilatımız gerekli çalışmaları yaptı. Parmak izlerini, buradaki kamera görüntülerini, hepsini aldı. Hırsızların bulunacağına inanıyoruz.

"MOTORUN DEĞERİ 150 BİN TL"

Biz iki günde bir geliyoruz, bakıyoruz, kontrol ediyoruz teknelerimizi. En son perşembe günü geldiğimde teknemizin motoru üstündeydi, cumartesi günü geldiğimizde teknenin üzerinde motor yoktu. Biz o zaman hemen polis kayıtlarına düşmesi için en yakın karakola gittik ve tutanağımızı tutturduk. Motorun değeri şu anda 150 bin TL.

Tekneyle birlikte 250 bin TL oluyor. Diğerleri de aynı şekilde. Onların da değerleri aynıdır hemen hemen. Çünkü burada herkesin motoru yeni. Biz bunun bir an önce çözülmesini yetkililerimizden rica ediyoruz." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)